Despre priorităţi. Amnistia şi graţierea, pe agenda CEx-ului

Problema amnistiei şi graţierii ar fi trebuit rezolvată până acum, mai ales că este An Centenar, ar fi susţinut Paul Stănescu în faţa colegilor săi de partid.
Paul Stănescu
Paul Stănescu (Florin Chirilă / Epoch Times)

Vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre semnatarii scrisorii în care lui Dragnea i se reproşează practic că a ajuns o piedică în calea adoptării legislaţiei ce i-ar ajuta pe corupţi, a declarat în şedinţa Comitetului Executiv, că problema amnistiei şi graţierii ar fi trebuit rezolvată până acum, mai ales că este An Centenar, au declarat pentru Hotnews surse participante la discuţii.

Reamintim că, de altfel, în scrisoarea în care cereau demisia lui Dragnea, Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu pledau pentru amnistie şi graţiere, însă nu prin OUG, căci acest lucru ar fi "de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă şi cu pierderea guvernării de către PSD".

"Adoptarea unei iniţiative legislative privind amnistia şi graţierea, după o largă consultare şi dezbatere cu: Ministerul Justiţiei, CSM, ICCJ, asociaţiile magistraţilor, UNBR şi societatea civilă. Reforma justiţiei şi a politicii penale pot reuşi, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor", se preciza în document.

"Iniţiativele PSD în zona reformării Justiţiei, justificate din perspectiva democratizării societăţii româneşti, a respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale, au fost atacate de opoziţia parlamentară şi o parte a societăţii civile, ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD, domnul Liviu Dragnea.

Prin urmare, se poate afirmă, fără rezerve, că liderul PSD a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridică, un obstacol în adoptarea acestor reglementări", mai afirmau cei trei contestatari ai lui Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne