"Despre hoţie, crimă, fente şi floricele", via Vlad Voiculescu

Sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare, sperând probabil într-o minune, în timp ce alţii au trăit doar pentru că s-au împrumutat, şi-au vândut casa, maşina sau vaca, a atras atenţia fostul ministru Vlad Voiculescu, indignat de modul în care au procedat mai-marii transplantului din România, în frunte cu celebrul medic Mihai Lucan, anchetat acum de DIICOT.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a vorbit duminică, în cadrul unei postări pe pagina sa de socializare, despre "hoţie, crimă, fente şi floricele".

"Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Simplu: să îţi faci singur regulile! Sau... şi mai simplu, să nici nu le faci. Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic. Aşa au procedat şi mai-marii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte", a declarat Vlad Voiculescu, prezentând în continuare o serie de "fente".

Fenta 1

"S-a înfiinţat Agenţia Naţională de Transplant (ANT) dar nu i s-au dat atribuţii."

Fenta 2

"La 5 ani de la înfiinţare (2009), se înfiinţează Registrul Naţional de Transplant şi se emite un Ordin de Ministru care stabileşte ca obligaţie legală a Consiliului Ştiinţific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule."

Fenta 3

"La 7 ani de la înfiinţare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcţiona, cât despre regulament de alocare... nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc. Cine era membru în Comisia de Control? Domnul Bodog. Cine era preşedintele Consiliului Ştiinţific al ANT? Domnul Lucan."

Fenta 4

"În 2016, începem controlul în transplant... de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan. Ameninţările nu ţin. Telefoanele nu ajung unde trebuie. Domnul Lucan vine la Bucureşti şi împreună cu membrii Consiliului Ştiinţific şi veşnicii şefi ai transplantului... organizează cu sprijin de la partid şi de la câţiva jurnalişti de butonieră o campanie media întru defăimarea mea şi a şefului corpului de control de la Ministerul Sănătăţii."

S-a oprit transplantul!

Vrea să ducă pacienţii la Viena!

Ministrul Vlad Voiculescu vrea să dezmembreze morţii români şi să le trimită toate organele în străinătate.

Fenta 5

"În 2017, la ore după preluarea mandatului, domnul Bodog îl demite pe şeful Corpului de Control, cel care coordonase ancheta, la solicitarea mea. Domnul Lucan stă liniştit, primul nou control vine abia după 6 luni şi totul se rezolvă, ca-ntre băieţi, cu un hotel şi un vin bun şi nişte promisiuni, deh."

În loc de epilog

"Sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare, sperând probabil într-o minune. Sute sau mii de români au trăit doar pentru că s-au împrumutat, şi-au vândut casa, maşina, vaca. Domnul Lucan face drumuri ceva mai dese la poliţie şi parchet, în continuare însă sunt sigur că se consideră nevinovat şi nedreptăţit.

Regulament pentru alocarea organelor încă nu există, deşi eu am cerut-o în calitate de ministru din nou în scris iar controalele din 2016 au arătat cât se poate de clar că drepturile pacienţilor sunt călcate în picioare, că banul sau faima sunt de prea multe ori monede de schimb pentru viaţă şi că oamenii aceştia au furat de la oameni şi de la stat, fără limită.

Domnul Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit. Nu a fost în comisia de control care a sesizat ilegalităţile de mai sus, nu a fost directorul direcţiei responsabile din MS pentru ani de zile, nici şef de cabinet de ministru, nici secretar de stat, nici secretar al Comisiei de Sănătate din Parlament, nici ministru de mai bine de 1 an."

Concluzie

"Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Simplu: îţi faci singur regulile! Sau... şi mai simplu, nici nu le faci. Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic. Şi dacă totuşi ai reuşit să încalci chiar şi regulile acelea puţine pe care ţi le-au făcut alţii... trebuie să îţi faci tu, legea ta!

Şi acesta este motivul pentru care domnul Bodog şi acoliţii dânsului, în frunte cu coechipierii domnului Lucan precum domnul Zota şi alţii, lucrează la o lege a transplantului (deja în transparenţă) care elimină orice regulă şi lasă selecţia primitorului de organ strict la mâna şefilor de clinică... adică a membrilor eterni ai Consiliului Ştiinţific al ANT, cei de la care odată s-ar fi aşteptat în urmă cu vreo 10 ani... regulile!

Vă suna cumva cunoscut? Penalii să îşi facă singuri legi? Probabil le vor spune reforme...".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne