Design şi caritate la Life Ball 2013: Roberto Cavalli creează o ediţie unică MINI

Evenimentul caritabil Life Ball, de la Viena
Evenimentul caritabil Life Ball, de la Viena (BMW Group)

Pentru al 13-lea an consecutiv, în data de 25 mai, MINI va susţine Life Ball de la Viena, unul dintre cele mai importante evenimente caritabile din lume, organizat anual pentru lupta împotriva SIDA.

Evenimentul caritabil Life Ball combină tradiţia balului vienez, cu o ceremonie spectaculoasă de deschidere şi cu o demonstraţie de forţă a angajamentului social.

Ca la fiecare ediţie pe care a susţinut-o, MINI donează un automobil cu design special pentru licitaţia din cadrul evenimentului, iar încasările vor fi direcţionate către proiecte dedicate combaterii şi prevenirii HIV şi SIDA. Suma totală strânsă în ultimii ani a fost de peste o jumătate de milion de euro.

Ediţia specială MINI de anul acesta va fi supusă, conform tradiţiei, unei schimbări creative de către un renumit designer internaţional care va susţine şi Life Ball Fashion Show.

Cel care are onoarea de a îndeplini în 2013 această misiune în scop caritabil este celebrul designer vestimentar Roberto Cavalli.

Sub motto-ul "1001 de nopţi"

Pentru marele spectacol de la Viena, unul dintre cei mai renumiţi designeri de modă din întreaga lume va personaliza astfel un model MINI Paceman, pe care îşi va pune amprenta sa creativă.

"Să personalizez acest MINI a fost o experienţă extrem de distractivă, interesantă şi stimulatoare. A trebuit să creez o maşină care nu numai că respectă şi reflectă stilul meu în modă, ci şi stilul meu de viaţă: o provocare neobişnuită, dar una foarte fascinantă", a declarat recent Roberto Cavalli.

Încă din anul 1993, Life Ball a participat şi s-a implicat în bătălia contra HIV şi SIDA şi a atras anual mii de vizitatori în Rathausplatz, piaţa din faţa Primăriei din Viena.

Scena Red Ribbon va fi în 2013 - având motto-ul "1001 de nopţi" - gazda unui spectacol cu influenţe orientale, cu costume de basm pregătite pentru spectatori.

Începând din 2001, când MINI a fost partener al Life Ball pentru prima oară, de-a lungul anilor, marca britanică a convins mai multe legende ale stilului să personalizeze modelele MINI, printre acestea numărându-se Donatella Versace, Renzo Rosso, Angela Missoni şi Diane von Furstenberg.

Renumiţii designeri au transformat modelele MINI - prin interpretările pline de imaginaţie şi prin amprenta personală - în piese unice de colecţie foarte apreciate, care au fost scoase la licitaţie în cadrul Galei de Solidaritate anti-SIDA pentru strângere de fonduri în folosul campaniei de luptă contra HIV şi SIDA. Modelul care va fi personalizat de renumitul designer de modă Roberto Cavalli anul acesta este MINI Paceman.

Prezenţa MINI la Life Ball

2001 - MINI camuflat (prezentat înaintea relansării mărcii).

2002 - Charity MINI. Cu autografe ale unor celebrităţii germane, austriece şi internaţionale (de exemplu Elton John, No Angels, Heidi Klum, Emma Sjöberg, Mavie Hörbiger)

2003 - MINI designed by Missoni. MINI Hatch creat de Angela Missoni.

2004 - MINI designed by Ferré. MINI Cabrio creat de Gianfranco Ferré

2005 - MINI designed by Versace. MINI Cabrio creat de Donatella Versace

2006 - MINI designed by Diesel. MINI Cabrio creat de Renzo Rosso

2007 - MINI designed by Testino. MINI Hatch creat de fotograful profesionist Mario Testino

2008 - MINI designed by Agent Provocateur. MINI Clubman creat de Agent Provocateur / Joseph Corré

2009 - MINI designed by The Blonds. MINI Cabrio creat de The Blonds for Katy Perry

2010 - MINI designed by Diane von Furstenberg, Kenneth Cole şi Francisco Costa of Calvin Klein Collection. MINI Hatch creat de Diane von Furstenberg. MINI Cabrio creat de Kenneth Cole. MINI Countryman creat de Francisco Costa of Calvin Klein Collection.

2011 - MINI designed by DSQUARED². MINI Hatch creat de Dean şi Dan Caten.

2012 - MINI designed by Franca Sozzani. MINI Roadster creat de Franca Sozzani.

2013 - MINI designed by Roberto Cavalli. MINI Paceman creat de Roberto Cavalli.

Implicarea Life Ball

SIDA a fost recunoscută oficial că a boală clinică la data de 1 decembrie 1981, iar de atunci au fost înregistrate progrese importante atât în cercetare, cât şi în prevenţie.

HIV rămâne însă o provocare semnificativă pentru politicile de sănătate şi dezvoltare, în ciuda acestor evoluţii, întrucât, în fiecare an, milioane de oameni sunt infectaţi .

An de an, misiunea evenimentului Life Ball este aceea de a atrage atenţia asupra pericolului maladiei şi de a conduce campania pentru toleranţă, educare şi solidaritate.

Implicarea socială a BMW Group

Una dintre primele companii din Africa de Sud care s-a implicat în lupta anti-SIDA este BMW Group, iar din anul 2000 are propriul program la locul de muncă, la fabrica sa din Rosslyn, pentru a contracara HIV/SIDA.

Acolo, activitatea educaţională şi de consultanţă este completată prin teste HIV voluntare, programe de tratament şi consiliere psihologică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură