Descoperirea unor celule noi ale sistemului imunitar ar putea vindeca majoritatea tipurilor de cancer

Celule canceroase văzute la microscop.
Celule canceroase văzute la microscop. (Captură Foto)

O nouă descoperire privind sistemul imunitar uman ar putea deschide posibilitatea tratării majorităţii tipurilor de cancer, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Cardiff.

Echipa de cercetători a descoperit din întâmplare o metodă de a distruge celulele de cancer de prostată, sân, plămâni şi alte tipuri de cancer în testele de laborator, relatează BBC.

Rezultatele cercetărilor, publicate în Nature Immunology, nu au fost testate pe pacienţi, dar cercetătorii susţin că „potenţialul este enorm”.

Oamenii de ştiinţă au căutat modalităţi „neconvenţionale” şi noi prin care sistemul imunitar atacă în mod natural tumorile. Ei au găsit o celulă T în sângele oamenilor, care până acum nu fusese observată. Aceasta este o celulă imună care scanează organismul pentru a determina dacă există o ameninţare ce trebuie eliminată.

Celulele T au senzori pe suprafaţa lor care le permit să „vadă” la nivel chimic. Echipa Universităţii Cardiff a descoperit o celulă T şi receptorul acesteia, care poate găsi şi distruge o gamă largă de celule canceroase, inclusiv pulmonare, de piele, sânge, colon, sân, os, prostată, ovare, rinichi şi de col uterin. Este foarte important faptul că mecanismul prin care celula T distruge celulele canceroase lasă neatinse ţesuturile normale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură