Deputatul UDMR Marton Arpad îi compară pe protestatarii de la Parlament cu minerii aduşi de Iliescu

Protestatarii care au venit în faţa Parlamentului, pe fundalul scandalului din plen pe legile Justiţiei, au fost comparaţi cu minerii aduşi de fostul preşedinte Ion Iliescu la Bucureşti.
Marton Arpad, UDMR
Marton Arpad, UDMR (Camera Deputaţilor)

"Am văzut la televizor momentul în care deputaţii USR au ieşit cu telefoanele şi le-au mulţumit protestatarilor că au apărat statul de drept. Mi-am amintit de iunie '90 când preşedintele Ion Iliescu le-a mulţumit minerilor", a declarat, joi, deputatul UDMR Marton Arpad, în cadrul dezbaterilor din comisia specială pentru legile justiţiei, relatează hotnews.ro.

În replică, deputatul USR Stelian Ion i-a atras atenţia că a compara "oamenii care protestează în faţa Parlamentului paşnic cu minerii care au venit cu bâtele şi au ras tot Bucureştiul este inimaginabil".

"Protestul este ultima redută a democraţiei noastre şi manifestare de civism", a subliniat Stelian Ion, adăugând că protestatarii din anii '90 au fost numiţi huligani "aşa cum ne acuzaţi pe noi acum".

Mai mult, nu USR i-a chemat pe oameni în stradă, a continuat deputatul, subliniind că românii nu pot fi păcăliţi "că-i cheamă Stelian Ion de la USR".

Udemeristul a revenit cu precizări, afirmând că a mers pe jos printre protestatari şi că "bâte într-adevăr nu aveau dar nici paşnici n-au fost". "Agresivitatea comparabilă cu un comportament necivilizat pentru mine a dus la acelaşi sentiment", a adăugat Marton Arpad, care susţine că el nu a văzut mii de protestatari, "când am ieşit eu erau vreo 200".

"Ţara asta are o legislaţie privind protestele cred că democratică şi toată lumea trebuie să le respecte. Pentru mine este de neconceput ca atunci când unii la Târgu Mureş merg şi pe o parte a carosabilului sunt penalizaţi şi de justiţie, iar alţii pot bloca seară de seară circulaţia rutieră fără să răspundă nimeni. Niciodată n-am mulţumit nimănui în stradă dacă a protestat violent. Violenţa fizică n-o pot accepta", a precizat Marton Arpad, care a fost completat de deputatul USR cu precizarea că "şi noi dezavuăm acest comportament violent şi nu suntem de acord cu el".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne