Deputatul PSD Vasile Gliga, condamnat definitiv pentru că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar

.
. (Photos.com)

Curtea Supremă l-a condamnat pe deputatul PSD Vasile Gliga la un an de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de conflict de interese după ce acesta şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar. Decizia este definitivă.

Vasile Gliga şi-a angajat soţia, în perioada ianuarie 2009 - martie 2011, în cadrul biroului său parlamentar, aceasta fiind remunerată din bugetul Camerei Deputaţilor cu 27.095 lei, fapt constatat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care în noiembrie 2011 au sesizat Parchetul General cu această speţă.

În ianuarie 2014, Vasile Gliga a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea Supremă sub acuzaţia de conflict de interese.

Mai mult, în septembrie 2014, ANI a constatat că deputatul PSD Vasile Gliga s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că a deţinut simultan calitatea de parlamentar şi cea de comerciant persoană fizică, în perioada 19 decembrie 2008 - 13 mai 2010.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.