Deputatul PSD care voia să pună tunurile cu apă pe protestatari: "Am primit 150 de ameninţări cu moartea"

Pentru că a cerut să se pună tunurile cu apă pe protestatarii #rezist şi s-a lăudat că are o mitralieră pe care nu va ezita s-o folosească, Cătălin Rădulescu a fost dat de cetăţeni pe mâna parchetului. În replică, deputatul a anunţat că va depune şi el plângeri pentru că a fost ameninţat cu moartea.
Deputatul Cătălin Rădulescu
Deputatul Cătălin Rădulescu (Facebook.com/Cătălin Rădulescu)

După cum era de aşteptat, multe dintre reacţiile pe care le-au stârnit declaraţiile lui Cătălin Rădulescu, care cerea să fie puse tunurile cu apă pe protestatarii din Piaţa Victoriei, au fost dure. Acum, deputatul PSD ameninţă că îi va da în judecată pe cei care l-au ameninţat pe Facebook.

"După interviul de la Adevărul am primit 150 de ameninţări cu moartea. Opinia fiecărui om este opinia lui, eu nu m-am dus să-i înjur pe niciunul, nu i-am ameninţat cu moartea, am primit 150 de ameninţări cu moartea pe Facebook. Fapt pentru care dimineaţă mi-am contactat avocaţii, 150 de persoane care mi-au dat numele lor - în Codul penal este puşcărie de la 3 la 5 ani ameninţarea cu moartea, am făcut plângere penală, vor fi audiate aceste 150 de persoane", a declarat Cătălin Rădulescu, citat de Agerpres.

Legat de mitraliera despre care a spus că nu ar ezita să o folosească, deputatul PSD a explicat că el este colecţionar de arme.

"Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. Am spus şi voi spune - dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. La Revoluţie am ieşit în stradă tot aşa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru nişte idei pentru care lupt — drepturile şi libertăţile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viaţa voastră. Dacă se iese în stradă pentru o idee, cum s-a ieşit atunci cu ordonanţa, a fost Ok. Nu trebuia dată această ordonanţă şi toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. S-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piaţă şi întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalţi oameni, vrem să ieşim în Piaţa Victoriei ce s-ar întâmpla?", a precizat Cătălin Rădulescu.

Potrivit deputatului PSD, autorităţile din ţările europene au reacţionat în cazul mitingurilor neautorizate.

"Am spus, dacă se transformă şi dacă mitingurile sunt violente trebuie să reacţioneze şi România, aşa cum se reacţionează în orice ţară civilizată din Europa. Nici nu sunt de acord ca oamenii să stea într-un loc să-l ocupe fără motiv seară de seară. Haideţi să facem un parc acolo, să punem băncuţe. Amendamentul (n.r. lui Şerban Nicolae) se discută în comisie şi acolo se votează cu majoritatea. (...) Mi-am riscat viaţa la Revoluţie", a adăugat Cătălin Rădulescu, posesor al unei condamnări definitive la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Reamintim că într-un halucinant interviu acordat Adevărul, Rădulescu a susţinut că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunuri de apă. Mai mult, Rădulescu a declarat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi e pregătit să o folosească din nou. (Detalii aici)

"Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat."

Întrebat dacă ar ieşi cu ea în Piaţa Victoriei, deputatul a răspuns că poate ieşi unde vrea el. "Dacă mă apucă pe mine o nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla: eu hotărăsc ceva cu viaţa mea, aşa cum fiecare dintre voi hotărâţi", a afirmat Rădulescu.

Potrivit News.ro, declaraţiile sale i-au determinat pe trei cetăţeni din Argeş să depună sesizări la Parchetul Curţii de Apel Piteşti, solicitând instituţiei să se autosesizeze. Procurorii argeşeni au înaintat sesizările Parchetului instanţei supreme. (Detalii aici)

În acelaşi timp, pe internet a fost lansată o petiţie online prin care cetăţenii cer poliţiei să-l ancheteze pe Rădulescu pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.