Deputatul PNL Mircea Roşca scapă şi de arestul la domiciliu

Mircea Roşca, deputat PNL.
Mircea Roşca, deputat PNL. (Captură.)

Deputatul PNL Mircea Roşca, trimis în judecată pentru trafic de influenţă va fi cercetat sub control judiciar, relatează Hotnews.

Judecătorii instanţei supreme au decis marţi înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul acestuia. Vărul deputatului PNL, Adrian Rotilă, va fi şi el judecat tot sub control judiciar.

Măsura controlului judiciar a fost instituită pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care deputatul trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi de libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi. De asemenea, Roşca nu are voie să plece din ţară fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, şi nici să comunice cu ceilalţi inculpaţi, martori, experţi şi părţi civile, implicaţi în dosar.

Mircea Roşca a fost trimis în judecată, în 17 februarie, fiind învinuit de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor DNA, în 2011, pe când conducea PNL Prahova, liberalul ar fi cerut de la un om de afaceri 20.000 euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi la alţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru ca firma omului de afaceri care l-a denunţat la autorităţi să obţină terenuri în oraş.

Procurorii anticorupţie mai susţin că Mircea Roşca ar fi intervenit în repetate rânduri pe lângă factorii de decizie din instituţiile publice din judeţul Prahova, cu scopul de a obţine avantaje pentru societăţile deţinute de vărul său, Adrian Rotilă. În schimbul acestor ”intervenţii”, Roşca ar fi primit de la Rotilă aproximativ 90.000 de lei şi construcţii în valoare de 35.418 lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne