Deputatul "mitralieră" vrea castrare chimică pentru pedofili: e mai ieftină decât închisoarea

Cunoscut pentru controversatele sale proiecte de lege vizând graţierea unor fapte de corupţie, ba chiar şi a folosirii funcţiei pentru obţinerea de favoruri sexuale, Cătălin Rădulescu şi-a îndreptat, mai nou, atenţia asupra pedofililor şi propune castrarea lor chimică.
Deputat Catalin Radulescu
Deputat Catalin Radulescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Pe fundalul tot mai deselor scandaluri legate de cazuri de pedofilie - cel mai răsunător fiind cazul poliţistului pedofil - cunoscutul deputat PSD Cătălin Rădulescu a redepus, în Parlament, un proiect legislativ vizând reducerea la jumătate a pedepselor pentru violatorii şi pedofilii care acceptă castrarea chimică, relatează Gândul.info.

De asemenea, proiectul lui Rădulescu interzice presei publicarea articolelor care instigă la violenţă cu privire la persoanele cercetate pentru pedofilie.

„În cazul infracţiunilor de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei, făptuitorul va fi obligat să urmeze tratamentul de castrare chimică dacă a beneficiat, prin consimţământul său, de prevederile articolului 218 (Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale) alineatul 4(1) sau ale articolului 220 (Actul sexual cu un minor) alineatul 4(1)”, potrivit cărora „limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate numai dacă făptuitorul acceptă să urmeze un tratament de castrare chimică”, se arată în proiectul de lege depus de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, la Senat.

În expunerea de motive, Cătălin Rădulescu susţine că pedofilii şi violatorii trebuie să beneficieze de reabilitarea psihologică pentru că „au într-adevăr nevoie de ajutor în acest sens, dar trebuie să fie şi motivaţi prin faptul că pedepsele se reduc la jumătate dacă acceptă şi urmează tratamentul ce le va inhiba pornirile ce atentează la inviolabilitatea sexuală a unei persoane, inclusiv a minorilor”.

De asemenea, deputatul mai invocă în sprijinul proiectului său faptul că executarea pedepsei cu închisoarea implica costuri incomparabil mai mari pentru stat decât castrarea chimică.

Tratamentul de castrare chimică ar urma sa fie efectuat în secţii specializate, în condiţii de securitate, „în regim spitalizat sau ambulatoriu, pentru continuarea tratamentului în perioada pentru care făptuitorul a acceptat să-l urmeze”.

Procedurile de evaluare a făptuitorului în vederea castrării chimice vor fi începute doar în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare, iar tratamentul se administrează numai după obţinerea avizelor favorabile de la un psiholog, medicul sexolog şi psihiatru.

Totodată, proiectul de lege interzice „publicarea de articole în presă sau prin intermediul reţelelor informatice ce implică acţiuni de instigare la violenţă cu privire la persoanele cercetate pentru pedofilie, faptă pedepsită de art. 368 din Codul penal”.

Reamintim că în martie 2014, 27 de parlamentari PSD, printre care Cătălin Rădulescu şi fostul premier Sorin Grindeanu, au depus la Parlament un proiect de lege vizând castrarea chimică a persoanelor care au săvârşit infracţiuni de agresiune sexuală asupra minorilor. Proiectul a fost respins.

În ianuarie a.c., pe fundalul valurilor stârnite de scandalul poliţistului pedofil, Rădulescu anunţa că va redepune în Parlament, această iniţiativă legislativă, şi declara că s-a dovedit încă o dată că intuiţia şi „flerul” său politic sunt „prea revoluţionare pentru unii”.

Social-democraţii n-au fost însă primii care au iniţiat un astfel de proiect de lege, un proiect similar a fost depus şi respins, în trecut, iniţiatori fiind parlamentari de la PDL-ul acum contopit în PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne