Deputatul "mitralieră": Lazăr face un abuz în fiecare zi. Menirea lui nu e să analizeze ce face legislativul!

Augustin Lazăr nu a înţeles că nu el şi cu Kovesi fac politica penală a unei ţări, a ţinut să declare marţi deputatul "mitralieră".
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Prin modificarea legilor Justiţiei, PSD, ALDE şi UDMR vor să elimine „ororile” făcute de Inspecţia Judiciară, a declarat, la Digi24, social-democratul Constantin Rădulescu, cunoscut ca deputatul mitralieră. Deputatul a mai susţinut că procurorul general nu a înţeles nimic şi că, dacă legea va fi votată mâine, Augustin Lazăr va fi acuzat de abuz în serviciu, pentru că noile prevederi precizează că magistraţii nu mai au voie să comenteze ce face legislativul.

Declaraţiile lui Rădulescu vin în contextul în care Lazăr a anunţat că nu exclude varianta contestării la Curtea Constituţională a pachetului de legi.

Redăm declaraţiile lui Rădulescu, potrivit digi24.ro.

Rădulescu: "Am propus alături de colegii mei că Inspecţia Judiciară trebuie să fie independentă şi cei care fac parte din Inspecţia Judiciară. Noi am pus două condiţii. Unu, ca experienţa să fie cea care trebuie şi anume 12 ani minim şi să fie magistrat de Curte de Apel. E important ca în această comisie să fie oameni profesionişti care să nu gafeze sau să nu respecte dreptul cetăţeanului văzând greşelile pe care le-au făcut magistraţii.

Reporter: Aţi văzut gafe până acum?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Foarte multe. Inclusiv eu în 2013 am trimis Inspecţiei Judiciare o notificare de care Inspecţia Judiciară nu a ţinut cont şi a minţit în decizia pe care a dat-o. Ca să nu se mai întâmple astfel de orori trebuie ca în această Inspecţie Judiciară să existe oameni de mare experienţă.

Reporter: Procurorul general al României anunţă că se analizează aspectele de neconstituţionalitate ale acestor legi.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Domnul procuror general nu a înţeles nimic. Abuzează în fiecare zi prin ce face. Menirea lui este să conducă parchetele care fac anchete, nu să analizeze ce face legislativul. Aş vrea să atrag atenţia că de mâine de când se votează legile 313 şi 317 dânsul poate intra sub incidenţa abuzului în serviciu. Prin legea 304 se interzice magistraţilor să mai comenteze ce face legislativul.

Reporter: Declaraţiile lui Augustin Lazăr sunt defăimătoare?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Este o acuzaţie defăimătoare. Dânsul ar trebui să meargă să vadă ce fac alţi procurori generali în ţările din Europa. Dânsul nu a înţeles că nu el şi cu Kovesi fac politica penală a unei ţări. Consiliul Constituţional al Franţei, săptămâna trecută a spus că procurorii trebuie să fie sub ministrul Justiţiei, explicând că politica penală a unei ţări este făcută de Parlament şi Guvern", a declarat deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne