Deputatul "Mitralieră" face valuri în Parlament: "Se dă liber la infracţiuni de corupţie prin interpuşi"

Un controversat proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, aka "Mitralieră", a primit undă verde de la Comisia Juridică şi e la un pas de a intra la vot final în Camera Deputaţilor.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD, ALDE şi UDMR din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor au votat un raport de admitere pentru proiectul de lege iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, ce prevede că anumite fapte de corupţie se pedepsesc doar dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii "pentru sine", nu şi pentru altul, cum prevede acum legea, şi doar dacă bunurile şi foloasele sunt exclusiv "materiale", relatează hotnews.ro.

De notat că Rădulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, adică exact articolul care este modificat.

"Se dă liber la mai multe infracţiuni de corupţie prin interpuşi. Este o dezincriminare parţială a infracţiunilor de corupţie. Dacă spre exemplu se efectuează o operaţiune financiară incompatibilă cu funcţia de către un demnitar în viitor în scopul obţinerii unui folos pentru o rudă sau pentru soţie, angajare sau obţinerea unei autorizaţii, nu va mai fi infracţiune", a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.