Deputaţii ACL din Comisia Juridică cer audierea lui Cazanciuc pe o serie de teme controversate

Robert cazanciuc, ministrul Justiţiei, audiat de Comisia pentru Roşia Montană. Parlamentul României, 39 septembrie 2013
Robert cazanciuc, ministrul Justiţiei, audiat de Comisia pentru Roşia Montană. Parlamentul României, 39 septembrie 2013 (Epoch Times România)

Deputaţii ACL (PNL şi PDL) din Comisia Juridică au solicitat miercuri audierea ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, referitor la avizele date în cazul ordonanţei privind migraţia aleşilor locali, precum şi în legătură cu adresa ministrului pentru relaţia cu Parlamentul Eugen Nicolicea privind competenţa Curţii Constituţionale de a se pronunţa pe hotărârile Parlamentului, relatează Mediafax.

„Noi, membrii ACL din Comisia Juridică am decis să cerem chemarea ministrului Justiţiei în faţa Comisiei juridice, cu mai multe teme. Prima dintre ele este modul în care a avizat şi argumentele pentru care a avizat ordonanţa 55/2014 (OUG privind migraţia aleşilor locali - n.r.), evident în ipoteza în care a avizat această ordonanţă, pentru că văzând declaraţiile de ieri ale doamnei Firea ne întrebăm dacă ea chiar are avizele prevăzute de legea 24/2000 sau avem o ordonanţă trecută cu încălcarea legii, tocmai de aia trebuie să ne lămurim”, a precizat deputatul liberal Theodor Nicolescu, în cadrul unei conferinţe de presă comune a reprezentanţilor PNL şi PDL din Comisia Juridică.

Deputaţii ACL vor să cunoască şi poziţia lui Robert Cazanciuc referitor la opiniile ministrului Eugen Nicolicea privind competenţa CCR de a se pronunţa pe hotărârile Parlamentului.

„În al doilea rând, vrem să-l întrebăm pe domnul ministru Cazanciuc ce opinii are cu privire la punctul de vedere al Guvernului Ponta exprimat prin ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, exprimat în scris de către domnul Nicolicea, care spune că deciziile Curţii Constituţionale, obligatorii conform Constituţiei, nu se aplică în anumite cazuri şi vreau să vedem dacă ministrul Justiţiei este de acord cu acest punct de vedere”, a adăugat Theodor Nicolescu.

Un alt subiect foarte sensibil despre care deputaţii ACL vor să discute cu Cazanciuc este poziţia ministerului pe care îl conduce cu privire la controversata lege a amnistiei şi graţierii.

„Cererea noastră va fi depusă zilele acestea la Comisia juridică şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să-l avem pe domnul Cazanciuc şi să vedeţi şi dumneavoastră răspunsurile dumnealui la aceste probleme chiar de interes”, a mai declarat Theodor Nicolescu.

Potrivit Regulamentului, o dată pe sesiune ministrul de resort poate fi chemat să explice poziţia sa pe anumite teme la comisiile de specialitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne