Deputaţi USR, acuzaţi de Voicu că votează "cot la cot cu PSD". Replica nu a întârziat să apară: "Are tupeu"

Mihai Voicu, preşedintele Comisiei de Cod Electoral
Mihai Voicu, preşedintele Comisiei de Cod Electoral (Epoch Times România)

Doi deputaţi USR, Nicolae Daniel Popescu şi Matei Adrian Dobrovie, au votat "cot la cot cu PSD, fără să crâcnească" în şedinţa comisiilor pentru românii de pretutindeni pentru ca cele 350 de amendamente depuse de parlamentari să fie trimise direct, fără dezbatere, la comisiile de buget finanţe, a acuzat marţi, pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL Mihai Voicu.

"O scenă incredibilă tocmai s-a petrecut la şedinţa comisiilor reunite pentru românii de pretutindeni, dedicată legii bugetului. Parlamentarii au depus circa 350 de amendamente dedicate românilor din diaspora. Împotriva regulamentului şi cutumelor parlamentare, PSD a cerut ca aceste amendamente să nu fie dezbătute, ci trimise fără dezbatere la comisiile de buget finanţe. Bine, ei sunt PSD. Dar singurii doi parlamentari USR prezenţi, deputaţii Popescu şi Dobrovie au votat cot la cot cu PSD, fără să crâcnească, cu toate că le-am atras atenţia. Mai mult decât atât, votul lor a fost decisiv, scorul fiind 10-8 în favoarea propunerii PSD", a scris Mihai Voicu, adăugând hashtag-ul #numaiînţelegnimic.

Replica lui Dobrovie

"După ce nu a călcat luni de zile prin Comisia pentru românii din afara graniţelor ţării, deşi este deputat de diaspora, domnul deputat Mihai Voicu are tupeul să atace USR pentru că ar fi votat cu PSD în şedinţa comisiilor pentru românii de pretutindeni. Pentru clarificare, USR a votat pentru discutarea şi dezbaterea proiectului pentru bugetul pe 2018. Pe de altă parte, având în vedere că aveam şi noi amendamente şi la MRP şi la MAE, nu aveam cum să fim împotriva discutării lor.

USR este ferm împotriva modului haotic în care au fost organizate aceste dezbateri pe amendamente. Nu poţi aloca o oră pentru câteva sute de amendamente. E imposibil! Referitor la vot, pentru o informare corectă - Votul USR pentru discutarea proiectului de buget nu a înclinat balanţa. Au fost 11 voturi pentru şi 6 împotrivă. Încă o precizare, eu şi colegul meu Nicolae Daniel Popescu am votat în această comisie împotriva bugetului propus de PSD-ALDE", a scris Matei Dobrovie pe pagina sa de socializare.