Deputaţi PSRM cu poziţie anti-europeană, dar cu cetăţenie română

Mai mulţi deputaţi socialişti care conving alegătorii în campaniile electorale că viitorul R. Moldova ar fi în Uniunea Eurasiatică deţin şi în prezent cetăţenia română.
Paşaport Uniunea Europeană România
Paşaport Uniunea Europeană România (Epoch Times România)

Şase deputaţi socialişti continuă să deţină cetăţenie română, asta în pofida faptului că fostul lider PSRM Igor Dodon a promis în campania electorală din 2014 că aceştia vor renunţa la cetăţenia altui stat odată ce vor fi aleşi în Parlament.

Asociaţia Presei Independente de la Chişinău a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România (ANCR) informaţii despre deputaţii socialişti care deţin în prezent cetăţenia statului român. ANCR a răspuns că şase dintre cei 24 de aleşi ai poporului din R. Moldova pe listele PSRM sunt cetăţeni români.

Potrivit moldovacurata.md, deputaţii socialişti care deţin dublă cetăţenie sunt: Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi. Printre aceştia se numără deputaţi care deseori au atacat România prin proiectele de legi promovate în Parlament, dar şi prin intermediul unor declaraţii.

Astfel, Adrian Lebedinschi a înregistrat în 2017 un proiect de lege potrivit căruia drapelul CSI să fie arborat alături de cel al Moldovei şi UE pe instituţiile şi la evenimentele oficiale.

Anatolie Labuneţ, de 12 ani cetăţean al României, i-a insultat pe românii Traian Băsescu, Ana Guţu dar şi pe Anatol Şalaru care a criticat iniţiativa lui Dodon de a decora pacificatorii ruşi şi forţele separatiste din regiunea transnistreană, trimiţându-i pe toţi acasă în România.

Ghenadi Mitriuc, după ce Igor Dodon a refuzat să promulge un protocol de modificare a Acordului de cooperare în domeniul militar încheiat între România şi R. Moldova a reînaintat iniţiativa în Legislativ, argumentând că ar fi o tentativă de atac a României asupra statalităţii Republicii Moldova.

Notabil este faptul că niciun deputat socialist nu a reacţionat atunci când colegul lor, Vlad Bătrâncea, a rupt harta României Mari în timpul unei şedinţe a Legislativului de la Chişinău din decembrie 2015.

De menţionat că, fiind contactaţi de jurnaliştii portalului Moldova Curată pentru a explica de ce până în prezent nu s-au conformat solicitării lui Igor Dodon de a renunţa la dubla cetăţenie, deputaţii socialişti au refuzat să vorbească sau au întrerupt demonstrativ discuţia.

Comentând comportamentul deputaţilor socialişti, mai mulţi internauţi au cerut României să iniţieze procedura de retragere a cetăţeniei române acestor indivizi pentru atentat asupra statului şi naţiunii române. ”Stimaţi prieteni din România, deputaţi, consilieri, diplomaţi, experţi, chiar nu vă pasă că unii politicieni moldoveni, cetăţeni ai României, promovează interesele Rusiei în Republica Moldova? Sincer, nu cred....”, a notat analistul politic Victor Chirilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe