Deputata PSD Andreea Cosma, condamnată la 4 ani de închisoare cu executare

Deputatul social-democrat Andreea Cosma - fiica "baronului" PSD Mircea Cosma - a fost condamnată la 4 ani închisoare cu executare.
Andreea Cosma
Andreea Cosma (Andreea Cosma / Facebook)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o, marţi, pe Andreea Cosma, fiica baronului PSD din Prahova Mircea Cosma, la 4 închisoare cu executare în dosarul "Ciuperceasca".

Andreea Cosma, deputat PSD, a fost condamnată acum pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, infracţiune comisă pe vremea când era notar.

Fiica lui Cosma a intrat în vizorul DNA pentru vânzarea subevaluată a cazărmii "Ciuperceasca", ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni după un schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit Agerpres, în acelaşi dosar, Florin Anghel, fost deputat PDL şi fost preşedinte al CJ Prahova, şi Dănuţ Cornea, la data faptei preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Plopeni Industrial Parc SA, au primit câte 4 ani închisoare cu executare.

Pe latură civilă, instanţa a admis acţiunea formulată de SC Plopeni Industrial Parc SA şi îi obligă pe cei trei inculpaţi la plata sumei de 10.674.784 lei, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a înstrăinării bunurilor imobile din cadrul activului "Ciuperceasca". Judecătorii au reţinut contribuţia egală la producerea acestui prejudiciu în sarcina inculpaţilor Dănuţ Cornea şi Florin Anghel în cote de câte 40% şi în cotă de 20% pentru Andreea Cosma. În plus, instanţa a menţinut sechestrul pe bunurile inculpaţilor.

Cei trei inculpaţi trebuie să plătească şi cheltuieli judiciare de câte 12.650 lei.

Decizia Curţii Supreme nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne