Deputat USR: Şefa TVR şi-a negociat un salariu mai mare decât salariul asimilat funcţiei de ministru

Iulian Bulai
Iulian Bulai (Epoch Times România)

Deputatul USR Iulian Bulai a criticat, joi, faptul că şefa TVR, Doina Gradea, şi-ar fi “negociat” un salariu cu mult mai mare decât salariul brut lunar asimilat funcţiei de ministru, producând astfel un prejudiciu anual de aproape 60.000 lei.

“E dna Gradea ministru sau nu e? După cum am scris acum ceva vreme, dna PDG Doina Gradea şi-a ‘ negociat’ un salariu de 25.000 lei brut/lună (nu cu mult mai mare decât salariul minim brut PE AN). În lege scrie că şeful TVR primeşte ‘un salariu brut lunar, asimilat funcţiei de ministru’. Indemnizaţia unui ministru era, în 2018, 19.950 lei brut/lună. Cine a semnat, din partea Consiliului de Administraţie, contractul de muncă al dnei Gradea, cu 25.000 lei în loc de 19.950 lei/lună? Cristian Vasile Petcu, reprezentantul PNL. Care a declarat că s-au luat în calcul ‘şi negocierile individuale prevăzute de C(odul) M(uncii)’. Adică salariul de ministru era minimul, ce e peste se negociază”, a afirmat deputatul USR pe Facebook.

Iulian Bulai acuză că, din cauza neclarităţilor existente în privinţa modului în care este plătită şefa TVR, s-ar fi produs un prejudiciu anual, în cazul ei, de 59.450 de lei. Deputatul a adăugat că prejudicii similare s-au produs şi în cazul membrilor Consiliului de Administraţie al TVR.

“Prejudiciul pe un an? 59.450 lei. Prejudiciu născut din faptul că şi membrii Consiliului de Administraţie au primit mai mulţi bani, 25% din 25.000 lei, în loc de 25% din 19.950 lei? 178.350 lei. Total: 237.800 lei. Responsabilii din TVR spun că la cei 19.950 lei s-a adăugat, printre altele, un spor de vechime. Dar miniştrii şi cei în funcţii asimilate (funcţia, nu salariul) celei de ministru, zice legea, nu primesc spor de vechime. Prin urmare, atunci când ‘Resursele umane’ spun că i-au dat spor de vechime dnei Gradea, ce spun, de fapt, e că doar salariul ei e asimilat indemnizaţiei miniştrilor, nu şi funcţia ei, asimilată funcţiei de ministru. Buuun. Daaar... atunci când dna Gradea a primit diurnă şi cazare pentru deplasări externe (în mai, iulie, septembrie-decembrie 2018), în valoare de 15.798 lei, dna Gradea le-a primit la nivel de... ministru sau funcţii asimilate. Cum trecea graniţa României, nu numai salariul Doinei Gradea era ministerial, ci întreaga ei persoană (şi funcţie)”, a explicat deputatul USR.

De asemenea, Iulian Bulai a mai afirmat că, deoarece TVR nu a acceptat concluziile Curţii de Conturi, “conducerea Televiziunii a spus că e necesară transmiterea unei solicitări de clarificare către Parlament”.

“Cum n-am auzit să fi trimis până acum solicitarea, sper că va veni cu ea personal la audierea din Comisia de cultură. Să dezbatem şi noi când e dna Gradea ministru şi când nu e”, a conchis Iulian Bulai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne