Deputat USR: PSD continuă să mintă la Bruxelles despre performanţele economice ale României!

Cristina Prună
Cristina Prună (Cristina Prună)

Deputatul USR Cristina Prună a criticat practica PSD-ului de a trimite la Bruxelles rapoarte cu cifre inexacte privind performanţele economice ale României.

„PSD continuă să mintă la Bruxelles despre performanţele economice ale României!”, a scris deputatul USR, miercuri, pe pagina sa de socializare.

Potrivit Cristinei Prună, Comisia Europeană a început să trimită scrisori către guvernul de la Bucureşti pentru a atrage atenţia asupra exactităţii cifrelor raportate, atât privind deficitul bugetar, cât şi, mai nou, producţiile-record de porumb!

„Mai întâi, au măsluit cifrele deficitului bugetar, pe 2018, pentru a nu sări de pragul de 3% din PIB. Au făcut acest lucru prin nerambursarea, la timp, a TVA-ului mediului privat.

Mai nou, aflăm că acele producţii-record de porumb cu care se lăudau Liviu Dragnea şi Petre Daea în 2017 şi 2018, cu creşteri de câte 4 milioane de tone în fiecare an, au fost de fapt supraestimate. Miza este una foarte perversă pentru sănătatea economiei româneşti: creşterea artificială a PIB-ului României.

Mai pe româneşte, nu numai că am avut o creştere economică bazată pe consum şi nu pe investiţii, dar am şi umflat-o prin cifre incorecte. Acest lucru înseamnă că acel deficit de 3%, la un PIB supraestimat, a sărit în realitate cu mult de ceea ce ne permiteau regulile europene!”, a precizat liderul USR.

În concluzie, Prună avertizează asupra faptului că „statul a trecut demult linia roşie a cheltuielilor; se împrumută excesiv pe termene foarte lungi pentru consum, nu face investiţii, iar acest lucru ne va ustura când vom ajunge la momentul adevărului, adică instabilitate internaţională şi o posibilă criză economică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne