Deputat USR: PSD continuă să mintă la Bruxelles despre performanţele economice ale României!

Cristina Prună
Cristina Prună (Cristina Prună)

Deputatul USR Cristina Prună a criticat practica PSD-ului de a trimite la Bruxelles rapoarte cu cifre inexacte privind performanţele economice ale României.

„PSD continuă să mintă la Bruxelles despre performanţele economice ale României!”, a scris deputatul USR, miercuri, pe pagina sa de socializare.

Potrivit Cristinei Prună, Comisia Europeană a început să trimită scrisori către guvernul de la Bucureşti pentru a atrage atenţia asupra exactităţii cifrelor raportate, atât privind deficitul bugetar, cât şi, mai nou, producţiile-record de porumb!

„Mai întâi, au măsluit cifrele deficitului bugetar, pe 2018, pentru a nu sări de pragul de 3% din PIB. Au făcut acest lucru prin nerambursarea, la timp, a TVA-ului mediului privat.

Mai nou, aflăm că acele producţii-record de porumb cu care se lăudau Liviu Dragnea şi Petre Daea în 2017 şi 2018, cu creşteri de câte 4 milioane de tone în fiecare an, au fost de fapt supraestimate. Miza este una foarte perversă pentru sănătatea economiei româneşti: creşterea artificială a PIB-ului României.

Mai pe româneşte, nu numai că am avut o creştere economică bazată pe consum şi nu pe investiţii, dar am şi umflat-o prin cifre incorecte. Acest lucru înseamnă că acel deficit de 3%, la un PIB supraestimat, a sărit în realitate cu mult de ceea ce ne permiteau regulile europene!”, a precizat liderul USR.

În concluzie, Prună avertizează asupra faptului că „statul a trecut demult linia roşie a cheltuielilor; se împrumută excesiv pe termene foarte lungi pentru consum, nu face investiţii, iar acest lucru ne va ustura când vom ajunge la momentul adevărului, adică instabilitate internaţională şi o posibilă criză economică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne