Deputat USR: Clanurile interlope îşi continuă nestingherite traficul de carne vie şi droguri. Unde sunt procurorii anti-mafia?

(Facebook)

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, membru în Comisia de control a activităţii SRI, le-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban să prioritizeze lupta împotriva clanurilor interlope. În plus, Viziteu i-a criticat pe procurorii “anti-mafia” pentru ineficienţa lor în această bătălie cu interlopii.

“Solicit preşedintelui Iohannis şi premierului Orban să facă din lupta cu clanurile interlope o prioritate naţională. Aceste clanuri trebuie destrămate urgent. În ultimii ani, dar mai ales în ultimele luni, am văzut o creştere spectaculoasă a răfuielilor dintre clanurile interlope, răfuieli soldate cu zeci de răniţi grav şi chiar cu morţi. Ultimul pe listă e cetăţeanul Mototolea, zis Pian, liderul clanului Duduianu”, a precizat deputatul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Viziteu a afirmat că înlăturarea pe motive politice a Serviciului Român de Informaţii şi a Direcţiei Generale de Protecţie Internă din această luptă a contribuit la eşecul statului român în privinţa destrămării clanurilor.

“Asta ne arată că statul român a eşuat în ultimii ani şi că a fost incapabil să destrame aceste clanuri. Toate informaţiile publice ne arată că acestea continuă nestingherite traficul de carne vie, traficul de droguri şi traficul de maşini. Mai nou au ajuns să-şi împartă oraşele şi să ceară taxă de protecţie. Acest lucru se întâmplă şi pentru că SRI şi DGPI au fost înlăturate din lupta împotriva acestor clanuri interlope, din raţiuni politice”, a adăugat Viziteu.

Nu în ultimul rând, deputatul USR a ţinut să le amintească procurorilor de la DIICOT că a trecut “cam multă vreme de când au lucrat un dosar serios pe zona asta” şi că ar trebui să îşi facă treaba pentru care sunt plătiţi.

“Da, sunt dosare grele, e nevoie de colaborare între instituţii, trebuie să audiaţi zeci sau poate sute de persoane, dar totuşi fix pentru asta sunteţi plătiţi! De ce vă mai numiţi procurori anti-mafia?”, a conchis Viziteu.

Remarcile dure ale deputatului vin în contextul în care, marţi dimineaţa, Florin Mototolea, unul dintre cei mai temuţi lideri ai lumii interlope din România, a fost ucis de membrul altui clan de interlopi, care l-a înjunghiat în timpul unei lupte corp la corp. Deşi a fost dus de urgenţă la spital, Emi Pian, după cum mai era cunoscut interlopul, a pierdut prea mult sânge şi nu a putut fi salvat. Detalii aici.