Deputat USR cere demisia şefei TVR: Teleshoping şi filme chinezeşti atunci când se dezbătea moţiunea anti-Dăncilă

Iulian Bulai
Iulian Bulai (Epoch Times România)

Deputatul USR Iulian Bulai a criticat, luni, pe Facebook, decizia postului naţional de televiziune de a difuza, în timpul moţiunii de cenzură, teleshoping şi un serial chinezesc. În aceeaşi zi, politicianul a cerut, în plenul Camerei Deputaţilor, demiterea şefei TVR Doina Gradea.

“Teleshoping şi filme chinezeşti au fost transmise la Televiziunea publică atunci când noi aici aveam dezbaterea moţiunii de cenzură. Aceasta este o palmă la adresa democraţiei. Nu este firesc să se întâmple un asemenea lucru într-un stat unde media naţională de stat este menită să informeze pe chestiuni publice întreaga ţară. […] Doamna Gradea nu mai are legitimitate pentru a conduce această instituţie de foarte mult timp, dar după palma dată acum câteva zile chiar este groasă situaţia”, a afirmat Bulai.

Într-o notă vădită de amară ironie, Bulai o acuză pe şefa TVR că nu a considerat oportună şi importantă difuzarea desfăşurării întregii şedinţe în care s-a votat moţiunea de cenzură, TVR publicând numai prima oră de intervenţii dar nu şi restul şedinţei.

Totodată, deputatul USR acuză faptul că parlamentarii PSD “blochează de luni de zile dezbaterea şi votarea rapoartelor de activitate ale TVR şi SRR – ca nu cumva să-i piardă pe dna Gradea sau pe dl Georgică Severin de la butoane”.

“Teleshopping. Asta a transmis Televiziunea publică în timpul moţiunii. Iar când s-a terminat teleshoppingul, a dat un serial. Chinezesc. De epocă.

Dna Gradea n-a considerat că o moţiune de cenzură e ceva destul de important pentru cetăţenii României cât să transmită mai mult decât prima oră de intervenţii.

Asta-şi imaginează dna Gradea că e rolul unei televiziuni publice – să ofere şansa achiziţionării de cuţite la reducere în timp ce se decide viitorul ţării.

La Radio România Actualităţi a fost încă şi mai interesant – despre moţiune s-a vorbit din oră-n oră, la jurnalul de ştiri de la fix. Măcar dacă ar fi făcut ca sovieticii, care puneau muzică clasică în timpul evenimentelor importante.

Iar pentru aceste gesturi de iubire la adresa PSD, parlamentarii PSD blochează de luni de zile dezbaterea şi votarea rapoartelor de activitate ale TVR şi SRR – ca nu cumva să-i piardă pe dna Gradea sau pe dl Georgică Severin de la butoane.

Mâine, dna Gradea ar trebui să vină la Comisia de cultură să ne explice cum e, de pildă, cu rezilierea contractului pentru „Starea Naţiei”. Fiindcă Justiţia a decis că această reziliere a fost abuzivă. Abia aştept să aflu nişte răspunsuri şi despre teleshoppingul de moţiune”, a scris Bulai, pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne