Deputat PNL: "Trăiţi tragedia liliacului. Aveţi memoria scurtă" / Teodorovici: "Nu, scurt n-am nimic"

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a avut un schimb de replici, luni, cu deputatul PNL Pavel Popescu în timpul audierii ministrul desemnat de Finanţe, Florin Cîţu, în Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci.

În contextul în care Teodorovici, politician acuzat că a dus o politică fiscală dezastruoasă în calitate de şef al Finanţelor, continuă să îi dea sfaturi lui Cîţu legate de activitatea de ministru, liberalul Pavel Popescu l-a întrerupt apelând la o ironie.

Pavel Popescu: Domnule Teodorovici, vreau să vă zic doar o chestiune. Pentru mine, şi eu şi colegul meu Vîlceanu (Dan Vîlceanu n.r.) încercăm de câteva minute să înţelegem tragedia asta a dumneavoastră. Este tragedia liliacului care nu e nici mamifer, nici pasăre. Noi nu ştim dacă sunteţi liberal sau socialist. Trebuie să vă clarificaţi ideologic ca să vă decideţi dacă puneţi întrebări sau daţi sfaturi.

Teodorovici: Când v-aţi dat seama ce sunt? Cu lumina stinsă sau aprinsă?

”Domnul Teodorovici când e senator e liberal, când e ministru e socialist”, a adăugat Florin Cîţu.

Totodată, Pavel Popescu i-a atras atenţia lui Eugen Teodorovici că „are memoria scrută”, pentru că uită că anul trecut susţinea unele măsuri pe care acum le propune şi Florin Cîţu.

”Păi nu cu Tăriceanu eraţi la masă când aţi făcut programul de guvernare, bugetul de anul trecut? Domnule Teodorovici, eu nu v-am invocat faptul că aţi fi într-o stare ca cea a liliacului decât dintr-un singur motiv. [...] Dvs. veniţi şi îl acuzaţi pe colegul nostru aici de facilităţi pe care le oferă mediului bancar şi dvs., acum câteva luni... nu ştiu, ori aveţi o memorie scurtă...”, a precizat deputatul PNL.

„Nu, scurt n-am nimic”, a fost replica lui Teodorovici.