Deputat PNL: „PSD se comportă ipocrit. Uită că Dăncilă a alocat în 2019 bani doar pentru 200 de metri din Autostrada Unirii”


Deputatul PNL Angelica Fădor
Deputatul PNL Angelica Fădor (Facebook - Angelica Fădor)

Preşedintele Comisiei pentru Administraţie din Camera Deputaţilor, deputatul PNL Angelica Fădor, acuză PSD-ul că în anul 2019 a alocat bani pentru construirea doar a 200 de metri din Autostrada Unirii şi îi acuză pe social-democraţi de ipocrizie.

„PSD se comportă ipocrit în continuare. Cere Guvernului PNL bani pentru autostrăzi, dar a uitat că Viorica Dăncilă a alocat în bugetul anului trecut fonduri de 2 milioane de euro din care se puteau construi doar aproximativ 200 de metri din Autostrada Unirii”, afirmă Fădor într-un comunicat remis Epoch Times România.

Deputatul PNL precizează, totodată, că „primii care au sesizat, la începutul anului trecut, bătaia de joc a Guvernului PSD au fost reprezentanţii a trei asociaţii din zona Moldovei care au şi atras atenţia că din banii alocaţi proiectului nu se poate construi nici măcar un kilometru”.

„Acum PSD parcă a uitat că în trei ani de guvernare Grindeanu- Tudose- Dăncilă a schimbat mai mulţi miniştri decât a construit kilometri de autostradă.

Guvernul PNL şi-a luat angajamentul că va demara construcţia Autostrăzii Târgu Mureş- Iaşi- Ungheni. În curând, Cabinetul Orban va face un prim pas pentru a debloca situaţia şi va emite o Ordonanţă de Urgenţă prin care proiectul va reveni la Ministerul Transporturilor. Ţin să reamintesc că guvernarea PSD a mutat 22 de proiecte majore de infrastructură la Comisia de Strategie şi Prognoză, o comisie ai cărei angajaţi nu au nici o calificare pentru construcţia de autostrăzi”, a anunţat Preşedintele Comisiei pentru Administraţie din Camera Deputaţilor, Angelica Fădor.

Potrivit acesteia, al doilea pas va consta în „atragerea de fonduri europene, iar Guvernul român va solicita Comisiei Europene, pentru următorul exerciţiu bugetar european, fondurile necesare construcţiei Autostrăzii Unirii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne