Deputat PNL: Depun plângere penală împotriva jandarmilor de la Topoloveni. E începutul dictaturii Liviu Dragnea!

Protestatari ridicaţi de jandarmi la Topoloveni
Protestatari ridicaţi de jandarmi la Topoloveni (Captură video)

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat că depune, luni dimineaţa, o plângere penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi care a acţionat la Topoloveni împotriva unui grup paşnic de protestatari anti-PSD, dând ordin ca aceştia să fie ridicaţi, băgaţi în dubă, şi duşi la poliţie, deşi îşi fluturau actele de identitate pentru a se legitima.

„Caracterul spontan al acestui protest este întărit de faptul că nu a existat o informare publică referitoare la vizita preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la Topoloveni. Oamenii paşnici, care au protestat civilizat pe trotuar s-au adunat spontan la auzul veştii că Liviu Dragnea e în Topoloveni. Practic, sechestrarea unor cetăţeni europeni, reprezintă un grav abuz al jandarmilor din dispozitiv, care la întrebarea legitimă a unui protestatar: ”De ce ne luaţi”, a răspuns: ”Pentru că aşa vreau eu!” Reţinerea la poliţie a protestatarilor a fost calculată în aşa fel încât aceştia să fie lăsaţi să plece acasă, imediat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a părăsit localitatea Topoloveni. Pentru a trage de timp, aşa-zişii “oameni ai legii” au trecut inclusiv în baza Interpol a protestatarilor anti-PSD”, a declarat liberalul într-un comunicat de presă.

Totodată, Florin Roman subliniază faptul că, „deşi liderii PSD, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă sunt aşteptaţi ad-hoc de protestatari peste tot în ţară, niciunde până acum, protestatarii adunaţi spontan nu au fost ridicaţi”.

„În cel mai rău caz s-au dispus sancţiuni contravenţionale. Slugărnicia şi obedienţa jandarmilor care au intervenit la Topoloveni vine după declaraţia ministrului de Interne, Carmen Dan, cea care a ameninţat protestatarii anti-PSD cu duba! Şi după ce mai mulţi lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au oferit declaraţii publice asemănătoare, semn că sechestrarea abuzivă a protestatarilor de la Topoloveni a fost un act premeditat”, a subliniat deputatul liberal.

Potrivit politicianului, „este din ce în ce mai evident că PSD, cu sprijinul armat al unor jandarmi obedienţi, cu încălcarea legii, încearcă stoparea unor proteste ad-hoc, normale în orice democraţie, mai puţin în cea românească”.

„E începutul dictaturii impuse de Liviu Dragnea!”, a conchis Florin Roman.