Deputat PMP exclus din partid pe motiv de comportament de "maidanez politic"

Deputatul Liviu Balint a fost exclus din PMP după ce s-a comportat de parcă poate face ce vrea cu mandatul, după cum îi dictează conştiinţa, anunţă Tomac, revoltat că Balint a votat pentru moţiunea de cenzură prin care Dragnea şi-a dărâmat propriul guvern.
Deputatul Liviu Balint
Deputatul Liviu Balint (Facebook)

Preşedintele filialei Sălaj a PMP, deputatul Liviu Balint, a fost exclus din partid după ce a votat pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, încălcând astfel linia "promovată" de partid. Nemulţumit de ceea ce a făcut colegul său, Eugen Tomac, preşedintele executiv al formaţiunii l-a numit pe Balint "maidanez politic" şi i-a cerut demisia din funcţia de parlamentar, relatează Agerpres.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri (miercuri — n.r.) mi-a lăsat un gust amar. În acea zi, preşedintele PMP Sălaj, Liviu Balint, a decis un lucru inacceptabil în politica pe care partidul nostru o promovează, şi anume să se comporte ca şi cum mandatul i-ar aparţine lui, pe persoană fizică, astfel că poate face ce vrea cu el, după cum îi dictează conştiinţa, deşi, politic, noi am luat o decizie foarte clară de a sta deoparte de jocul PSD. Încălcând principalele elemente de bun simţ în politică, Liviu Balint s-a dedat la un comportament de maidanez politic, crezând că poate face ceea ce doreşte cu mandatul pe care i l-a dat partidul. Şi pentru că noi, cei cu bun simţ din PMP, credem că politica se face cu respect faţă de cetăţeni, faţă de colegi, cu angajamente politice ferme, am luat decizia de a-l exclude din partid. Aşa vom proceda de fiecare dată când un coleg de-al nostru va crede că a venit de acasă cu funcţia în sac. În politică este nevoie de muncă în echipă, de atitudine politică şi de responsabilitate", a declarat Eugen Tomac, joi seara, într-o conferinţă de presă la Zalău.

Tomac a mai precizat că îl aşteaptă pe Liviu Balint să meargă luni la grupul parlamentar cu demisia din funcţia de deputat şi să lase locul următorului de pe listă, pentru că mandatul nu este al lui, ci al partidului.

Pe de altă parte, exclusul Balint şi-a explicat gestul de la moţiunea de cenzură într-o postare pe Facebook, susţinând că el a ajuns în Parlament pentru a-i reprezenta pe cetăţeni ori rămânarea lui Grindeanu premier nu ar fi fost în folosul ţării.

"Toată activitatea instituţiilor din ţară şi a ministerelor era blocată în acest moment. Nu vedeam nicio rezolvare prin a rămâne Grindeanu premier, alături de un ministru şi secretarul general al Guvernului, în persoana lui Victor Ponta, fără nicio legitimitate şi susţinere politică în spate. Se risca aruncarea României într-o mare criză politică, cât şi într-o criză economică. De exemplu, euro a urcat la 4,6 lei, activitatea celor care lucrează în ministere este blocată total. Ţinând cont că urmează vacanţa parlamentară până în septembrie, nu se mai întâmpla nimic, iar ţara nu trebuia să rămână în blocaj. Eu am ajuns în Parlamentul României să îi reprezint pe cetăţeni şi să votez, indiferent dacă votez pro sau contra", a susţinut Balint.