Deputat PAS: Socialişti ne-au luat în furci că „doar criticăm”. Nu laudele, ci criticile sunt reţeta pentru autocorecţie

Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

„Liderii opoziţiei îşi construiesc strategia reieşind din lozinca 'Jos Dodon'”, a declarat şeful statului în una din emisiunile sale „Preşedintele Răspunde”, adăugând că ei în afară de „Jos” alte idei nu au. În acest context, deputatul PAS Dumitru Alaiba a menţionat că PAS are foarte multe idei, dar nu le poate înfăptui din cauza socialiştilor şi a lui Dodon.

„Merg cu mesajul împotriva preşedintelui Dodon”, a mai menţionat şeful statului, la care deputatul PAS a specificat că „dacă asta e tot ce văd din activitatea noastră, atunci trebuie să ne punem întrebări serioase despre capacităţile lor intelectuale. PAS are 409 iniţiative legislative. Socialiştii - 268. Noi suntem 15, ei - 37”.

Totodată, parlamentarul a specificat că „toată droaia de socialişti ne-au luat în furci că ʻdoar criticămʼ. Fals. Noi ştim şi să criticăm, şi să construim. Ei - nici una, nici alta. Noi nu DOAR criticăm. Noi ŞI criticăm şi o să criticăm în continuare. Dodon cu toţi socialiştii lui din Parlamentul trecut, l-au criticat pe Plahotniuc pe jumate cât îi criticăm noi pe ei, Plahotniuc nu rezista aşa mult”.

Până la urmă, a mai menţionat Alaiba, faptul că anume criticile sunt mult mai vizibile decât iniţiativele este decizia publicului, a societăţii, a cetăţenilor care dau voce mai puternică acestor opinii, ceea ce înseamnă că socialiştii nu au o problemă cu opoziţia, ci cu societatea. „Nu le place cum gândiţi”.

Dacă Dodon, Bătrâncea, Bolea şi alţi deputaţi socialişti au o problemă cu faptul că în societate circulă critici la adresa lor şi a preşedintelui lor, atunci ei au o problemă cu felul în care gândeşte această societate şi probabil că cetăţenii ar trebui să se îngrijoreze de faptul că o guvernare neagă şi nu-i place cum gândeşte şi vorbeşte o societate, consideră deputatul PAS.

Mai mult decât atât, în opinia acestuia atunci când te afli la guvernare nu ai dreptul să formulezi pretenţii la felul în care gândeşte societatea. Trebuie să accepţi în primul rând criticile. Nu laudele, ci criticile pentru că acolo se află reţeta de autocorecţie, a punctat Dumitru Alaiba.

„Dacă nu eşti capabil, probabil următorul pas logic pe care o să-l întreprinzi este să distrugi opiniile incomode, să le calmezi şi să le opreşti. Din astea am mai văzut şi nimic bine din asta nu iese şi teamă-mi este că acest Dodon se îndreaptă fix pe această cale. Astea sunt reflexele de care dă dovadă şi ar trebui să ne îngrijorăm”, a opinat parlamentarul într-o postare video de pe pagina sa de socializare, din seria de emisiuni „Dodon încurcă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe