Deputat PAS: Deşi Dodon este total loial lui Putin, Rusia a majorat preţul patentei de muncă şi pentru migranţii din Moldova

Sergiu Litvinenco afirmă că Dodon nu este luat în seamă nici măcar de prietenul său Putin, deoarece nu a reuşit să obţină o excepţie ca moldovenii să achite un preţ redus pentru patenta de muncă în Rusia.
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco constată că Rusia a majorat preţul patentei de muncă pentru migranţi, inclusiv pentru cei din Republica Moldova, ”chiar dacă Dodon şi guvernul său este unul total loial Federaţiei Ruse”.

„Uniunea Europeană însă a majorat cotele de export ale mărfurilor moldoveneşti pe piaţa UE. Şi asta chiar dacă Dodon şi guvernul său nu sunt pro-UE, se poate spune că sunt chiar anti-UE”, menţionează acesta.

În opinia parlamentarului, Dodon nu este luat în seamă nici măcar de ţările pe care le vizitează în fiecare săptămână: „Or, cum să nu obţii tu derogare/excepţie pentru moldoveni în condiţiile în care declari zilnic că Putin este prietenul tău de cataramă?”.

Sergiu Litvinenco subliniază că Uniunea Europeană nu acţionează în mod partizan, ci exclusiv în beneficiul cetăţenilor şi agenţilor economici din Republica Moldova chiar dacă ţara este condusă de Dodon. Majorarea cotei de export s-a făcut nu ”datorită” guvernării de la Chişinău, ci ”în pofida” faptului că autorităţile moldovene sunt aşa cum sunt.

Începând cu 1 ianuarie, în Moscova preţul unei patente de muncă pentru migranţi a crescut de la 5000 de ruble până la 5350 de ruble pe lună sau aproape 1500 de lei. Cetăţenii din Uzbekistan, Tadjikistan, Azerbaidjan, Moldova şi Ucraina plătesc pentru patenta de muncă în capitala Rusiei începând cu anul 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe