Deputat PAS, către moldovenii din Italia: Adresaţi-vă fără frică structurilor medicale de stat

.
. (pixabay.com)

Deputata PAS Galina Sajin a solicitat cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în zonele afectate cu virusul Wuhan să se adreseze fără frică autorităţilor din ţările de reşedinţă.

„Această criză a scos în evidenţă o problemă cronică şi anume cea a oamenilor care au mers la muncă în baza paşapoartelor biometrice. De teama de a nu fi deportaţi, aceştia nu se adresează autorităţilor din ţările de reşedinţă”, a menţionat parlamentara în cadrul unei conferinţe de presă.

Politiciana a cerut conaţionalilor, cu care a împărtăşit, pe parcursul mai multor ani, experienţa muncii în Italia să se adreseze structurilor medicale ale sistemului italian asigurându-i că nu vor fi sancţionaţi pentru depăşirea termenului de şedere.

„Nu vă fie frică de consecinţe sau că va trebui să plătiţi pentru servicii. Sistemul medical din Italia este gratuit pentru îngrijirile de urgenţă.

Dacă aveţi teama neîntemeiată de a vă adresa structurilor de stat, mergeţi la structurile neguvernamentale, precum Crucea Roşie, Medici fără Frontiere, Emergency, Caritas. Haideţi să fim solidari, să acţionăm fără panică, dar şi să nu fim nepăsători la ceea ce se întâmplă”, a conchis Galina Sajin.

În R. Moldova, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii: o persoană cu rezultat pozitiv la virusul Wuhan; persoane suspecte – 12; aflate sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie – 6100 persoane.

Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră, în ultimele de 24 ore, pe teritoriul R. Moldova au intrat 18 232 persoane, dintre care 238 cetăţeni sunt reveniţi din Italia. Fişe epidemiologice au fost completate de către 4235 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe