Deputat ACUM: Noi nu suntem adversarii guvernării, suntem adversarii ilegalităţilor

Igor Munteanu, director executiv IDIS Viitorul
Igor Munteanu, director executiv IDIS Viitorul (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al consiliului de administrare de la IDIS Viitorul Igor Munteanu, deputat în noul Parlament, consideră că aceste ultime alegeri au fost o tăiere transversală a materialului uman din Republica Moldova, fiind mai degrabă o experimentare dincolo de margini a ceea ce se numeşte capturarea statului de către un grup oligarhic care îşi foloseşte instituţiile în propriul interes.

Blocul ACUM este considerat a fi adversarul fostei guvernări de la Chişinău conduse de către liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. În context, Munteanu a ţinut să puncteze că „noi nu suntem adversarii guvernării, suntem adversarii ilegalităţilor”.

Deşi au declarat de mai multe ori că Blocul ACUM nu va face coaliţie cu nimeni din fosta guvernare, Igor Munteanu a ţinut să reitereze pentru Europa Liberă că „nu putem merge la nicio formă de coabitare sau de colaborare cu instituţii capturate ale statului, tronate sau construite în beneficiul unor grupuri oligarhice, iar oligarhia este cel mai mare bacil al actualului sistem politic din Republica Moldova”.

Punctând că nu este un fenomen unic pentru această regiune, fiind şi alte ţări afectate într-o măsură oarecare de această cleptocraţie galopantă şi „probabil că această cleptocraţie la nivel regional devine un factor care distruge încrederea cetăţenilor în stat şi acest lucru s-a consumat şi în cazul Republicii Moldova”.

„Republica Moldova este captiva acestor reţele de cleptocraţi, care se bat cu pumnul în piept să demonstreze că sunt pro-europeni şi pro-occidentali, dar folosesc metode sovietice de a-şi nimici opoziţia şi de a agonisi avere din bunurile publice. Acest lucru, evident, nu are cum să ne poziţioneze într-o postură prietenoasă faţă de această guvernare, care capturează puterea şi care trebuie să ajungă la groapa istoriei”, a conchis Munteanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe