Demonizarea lui Iohannis continuă. Lideri PSD: Iohannis întârzie banii pentru mame şi pensionari!

La scurt timp după ce Iohannis a ieşit să declare că Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională, social-democraţii au lansat un nou atac la adresa acestuia
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

În timp ce Liviu Dragnea, îl acuză pe Iohannis că face "numai rău", ba chiar vrea să-l bage în puşcărie sau să-l vadă mort, nici restul liderilor PSD nu se lasă mai prejos. Aceştia l-au criticat sâmbătă, pe preşedintele Klaus Iohannis pe motiv că nu a convocat „de urgenţă” şedinţa CSAT, aşa cum a cerut Guvernul, iar liderul europarlamentarilor social-democraţi, Dan Nica, a mers până la a afirma prin amânarea CSAT, şeful statului „întârzie banii pentru mame şi pensionari”.

„Este regretabil că Preşedintele Iohannis îşi face timp pentru participarea la întâlnirea politică a PNL de la Sibiu, dar nu are timp pentru a convoca CSAT. Oamenii trebuie să înţeleagă că rectificarea bugetară, cea care prevede fonduri pentru copii, mame şi pensionari, nu poate fi aplicată fără avizul CSAT. Este clar că vorbim despre rea-voinţă! În fapt, Preşedintele vrea că rectificarea să se facă fără ca bugetul Administraţiei Prezidenţiale şi bugetele serviciilor să fie afectate. Din cauza ambiţiilor personale ale lui Iohannis, mii de oameni ajung să sufere!”, a declarat Dan Nica, potrivit unui comunicat de presă al PSD citat de Mediafax.

Nica mai susţine că decizia preşedintelui Klaus Iohannis are consecinţe grave la nivel socio-economic, în condiţiile în care rectificarea bugetară, care are nevoie de avizul CSAT, prevede bani pentru alocaţii, indemnizaţii şi pensii. Nu în ultimul rând, liderul europarlamentarilor PSD mai susţine că Preşedintele „minte” când spune că Guvernul poate face rectificarea fără avizul CSAT.

Potrivit altor comunicate de presă remise Mediafax, poziţii similare au şi alţi lideri social-democraţi.

Reamintim că Guvernul a lansat acuzaţii dure după ce preşedintele a decis să convoace CSAT pentru avizare abia pe 4 septembrie şi nu "de urgenţă" aşa cum solicitase. Potrivit Executivului, Iohannis a blocat astfel rectificarea bugetară afectând negativ economia şi drepturi fundamentale ale românilor. Detalii aici. În replică, Iohanis a transmis de la Sibiu că Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională, însă pe social democraţi îi preocupă mai mult ce face el cu CSAT.

"Iată o nouă minciună marca PSD şi o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Nu îmi place să repet aceste lucruri, dar nu pot să găsesc alte calificative. Guvernul îi minte pe români şi guvernează într-un mod pe care pot să-l explic doar ca cinism. Altceva decât cinism nu este. Haideţi să vă explic care e problema. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară fără niciun aviz de la CSAT, fără să îmi ceară părerea, cu excepţia zonei de securitate naţională. Citesc astăzi în gazetă că Guvernul nu poate să dea pensii, auzi, sau salarii, că nu poate să dea bani la şcoli, la spitale, fiindcă eu nu am dat aviz în CSAT. Este o mare, mare minciună. Guvernul poate să facă rectificări pe sănătate, pe educaţie, pe pensii, pe salarii, pe agricultură. Atenţie, aici se prefigurează o catastrofă naţională cu pesta porcină. Însă, văd ca pe dumnealor nu îi preocupă aceste chestiuni, îi preocupă ce fac eu cu CSAT. Ei, am convocat CSAT. Însă, repet, Guvernul putea să facă orice rectificare dacă asta se dorea", a declarat Iohannis.

Şeful statului a ridicat următoarea întrebare: De ce minte Guvernul?

"Doar incompetenţa Guvernului cred că nu este o explicaţie suficientă în acest caz. Sunt două ipoteze. Prima ipoteză ar fi că cei din Guvern nu citesc legile. Este totuşi o ipoteză puţin verosimilă findcă sunt şi specialişti în Guvern, funcţionari, care citesc legile. A doua ipoteză este mai gravă şi ţine de construcţia însăşi a bugetului. Eu am atras atenţia încă de la început că PSD construieşte un buget iresponsabil, un buget care nu poate fi pus în practică. Şi am atras atenţia în foarte multe rânduri că PSD şi acest Guvern vor ajunge în situaţia de a nu plăti pensii şi salarii fiindcă nu au bani. Cred că această ipoteză este mai probabilă decât prima şi cred că aici Guvernul trebuie să dea nişte răspunsuri foarte clare. Este inadmisibil să contruiască o întreagă poveste publică, la televizor, cum că preşedintele blochează rectificarea bugetară, că nu se pot plăti pensii. Minciună! Se pot rectifica şi pensiile şi banii pentru şcoli şi banii pentru spitale fără niciun aviz de la CSAT, dar, trebuie să spun şi acest lucru, având acest Guvern incompetent eu nu pot să dau drumul la un aviz în CSAT fără o analiză foarte temeinică, fiindcă aici vorbim de securitatea naţională nu de altceva. Am convocat CSAT, vom face o analiză foarte, foarte serioasă a proiectului, încă o dată, care priveşte securitatea naţională. Restul este răspunderea Guvernului şi nu a altcuiva", a precizat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne