Demis Roussos s-a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani

Demis Roussos a încetat din viaţă în noaptea dinspre 24 spre 25 ianuarie 2015.
Demis Roussos a încetat din viaţă în noaptea dinspre 24 spre 25 ianuarie 2015. (Facebook)

Îndrăgitul cântăreţ grec Demis Roussos s-a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital din Atena.

Cariera lui Demis Roussos, care a fost şi membru al grupului Aphrodite’s Child, a atins apogeul în anii 1980, scrie metropolis.ro. Albumele sale s-au vândut în peste 60 milioane de copii şi a primit peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant scrie metropolis.ro.

Demis Roussos s-a născut în Egipt, pe 15 iunie 1946, din părinţi greci expatriaţi. La începutul anilor 1960, familia a decis să revină în Grecia, unde Demis a început să cânte în trupe locale. Una dintre acestea era Aphrodite’s Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis şi Lucas Sideras.

În 1969, după destrămarea trupei, Demis Roussos a lansat primul său album solo intitulat “On the Greek Side of My Mind”, urmat în anii ’70 de o lungă serie de hituri precum “This Time It Isn’t Au revoir”, “Happy To Be On An Island In The Sun”, “My Reason”, “My Friend The Wind”, “Velvet Mornings”, “From Souvenir To Souvenir” şi “Goodbye My Love, Goodbye”.

În 1978, cântăreţul s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. În 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut, Demis Roussos a lansat “The story of Demis Roussos”. De la acea întâmplare care l-a marcat, Roussos a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător.

Demis Roussos a susţinut numeroase concerte şi în România. De altfel, legătura cântăreţului cu România este una cu totul specială şi datează de mulţi ani. Artistul a fost căsătorit cu Pamela Raţiu, o americancă stabilită in România, Bucureştiul reprezentând pentru el o a doua casă, unde a revenit de fiecare dată cu mare plăcere.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.