Demers disperat. Medic cercetat disciplinar după ce a denunţat corupţie în sistem intră în greva foamei

Dr. Mihaela Cuţuii Pardos
Dr. Mihaela Cuţuii Pardos (Epoch Times)

UPDATE, joi, 19 septembrie: Medicul Mihaela Cuţui a încetat greva foamei după o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, discuţie care, spune ea, i-a dat speranţa că lucrurile semnalate de ea se vor rezolva.

Redăm anunţul transmis de doctoriţa Cuţui:

"În cursul zilei de ieri am avut o discuţie la nivel înalt, foarte corectă, cu comisia Ministerului Sănătăţii unde am prezentat toate încălcările repetate ale legii de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi România. Am avut o discuţie telefonică şi cu d-na ministru Pintea deoarece nu se află în ţară. Toată lumea a înţeles gravitatea faptelor şi se vor lua măsurile care se impun.

Mulţumesc în numele colegilor mei, tuturor deputaţilor din Comisia de sănătate a Camerei deputaţilor pentru sprijin.


Aşa că, în această dimineaţă mă duc acasă dar vorba colegilor mei,suntem pregătiţi să revenim pentru a ne fii bine, tuturor!

Mulţumesc tuturor colegilor din ţară pentru încurajări şi susţinere, mulţumesc Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş (cu tot ce înseamnă el dar şi suflet), mulţumesc celor pe care nu-i cunosc personal dar care şi-au făcut timp pentru a fi alături de noi,a celor care credem că încă mai avem o ţară şi nu o închisoare! Noi vrem legi corecte, democratice, nu abuzuri şi dinastii!

Să ne auzim cu bine! Va îmbrăţişez pe toţi!" scrie, pe Facebook, Mihaela Cuţui.

* * *

Cercetată disciplinar după ce a vorbit în spaţiul public despre corupţie şi abuzuri în sistem, medicul stomatolog Mihaela Cuţui anunţă că va intra, începând de mâine, în greva foamei, în faţa Ministerului Sănătăţii. Protestul doctoriţei timişorene are loc după ce, susţine ea, toate demersurile sale anterioare vizând corectarea abuzurilor şi ilegalităţilor pe care le-a sesizat au rămas nesancţionate de cei în drept, asta în timp ce ea şi alţi doi colegi au parte de hărţuire şi teroare.

Concret, doctoriţa acuză că de-a lungul a peste un an şi jumătate a făcut publice încălcări repetate ale legii, precum şi modificarea unor regulamente interioare care care încalcă legile de referinţă în Colegiului Medicilor Stomatologi din România, modificări care au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni şi la centralizarea conducerii acestui Colegiu în mâinile unui grup de persoane care s-a făcut stăpân pe acest Colegiu. Toate aceste încălcări ale legii au avut loc sub privirea Ministerului Sănătăţii.

"La această oră situaţia a devenit explozivă. Acest grup constituit în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România sub conducerea preşedintei dr.Ecaterina Ionescu, speculând lipsa de reacţie în spiritul legii a Ministerului Sănătăţii, comite abuzuri peste abuzuri încercând prin hărţuire şi teroare să intimideze pe cei care am dezvăluit public aceste încălcări ale legii", scrie medicul.

Reamintim că doctoriţa Cuţui a fost chemată în faţa Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor Stomatologi din România pentru a da socoteală după ce a semnalat în presă cazul unui medic străin, Adi Ammar care, deşi nu ştia română, a primit atestat de cunoaştere a limbii, act obligatoriu pentru dreptul de practică. Medicul mai opinează că pare că există o reţea care facilitează înscrierea medicilor din spaţiul non-UE în România şi după 3 ani de figuraţie în Colegiul Medicilor Stomatologi din România pleacă în spaţiul european.

Interesant este însă că timişoreanca spune că înainte de a se adresa presei, a sesizat acest caz nu doar organelor de cercetare (DNA, DIICOT, Parchetul) ci şi Ministerului Sănătăţii. Problema însă nu s-a rezolvat... iar Mihaela Cuţui a ajuns să fie cercetată disciplinar. În aceste condiţii, medicul vorbeşte despre o încercare de intimidare a sa, încercare ce nu va reuşi însă, susţine ea. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Redăm integral scrisoarea deschisă prin care doctoriţa Cuţui informează autorităţile statului, colegii şi opinia publică asupra intenţiei sale de a intra în greva foamei începând de miercuri, 18 septembrie:

Stimaţi colegi,

Datorită încălcărilor grave ale legii de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi România, datorită modificărilor legislative nestatutare şi ilegale care au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni în scopul centralizării puterii în mâna unui grup de persoane care au confiscat acest Colegiu condus de preşedinta Ionescu Ecaterina şi epuizând toate căile de atac şi de informare către autorităţile statului român, vă anunţ că începând cu data de 18.09.2919 (miercuri) intru în greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii până la rezolvarea revendicărilor.

Dr. Mihaela Cuţui

Către

Colegiile teritoriale ale medicilor stomatologi

Subsemnata Dr.Mihaela Cuţui, medic stomatolog cu practică publică în jud Timiş, membră în Adunarea Generală Teritorială a Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş, membră în Consiliul Teritorial al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş, membră în Comisia legislativă a Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş, în calitate de avertizor de integritate public prin prezenta fac cunoscut faptul că începând cu data de 18.09.2019 voi intra în greva foamei în faţa MS şi cer ajutorul autorităţii de stat în rezolvarea revendicărilor conform articolului 510;552;553 din L95/2006 titlul XIII datorită gravelor încălcări ale legii de la nivelul Colegiului

Medicilor Stomatologi România!

Am făcut cunoscut de-a lungul a peste 1 an şi jumătate toate încălcările repetate ale legii precum şi modificarea unor regulamente interioare care încalcă legile de referinţă ( L95/2006, Constituţia României) în Colegiului Medicilor Stomatologi din România, modificări care au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni şi la centralizarea conducerii acestui Colegiu în mâinile unui grup de persoane care s-a făcut stăpân pe acest Colegiu.

Toate aceste aspecte sub privirea Ministerului Sănătăţii.

Am sesizat fapte grave şi am prezentat date concrete cu dovezi.

La această oră situaţia a devenit explozivă. Acest grup constituit în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România sub conducerea preşedintei dr.Ecaterina Ionescu, speculând lipsa de reacţie în spiritul legii a Ministerului Sănătăţii comite abuzuri peste abuzuri încercând prin hărţuire şi teroare să intimideze pe cei care am dezvăluit public aceste încălcări ale legii.

Reamintesc:

- a comis infracţiuni de fals sub semnătură privată comisă prin folosirea funcţiei pe care o ocupă (cea de preşedintă a Colegiului Medicilor Stomatologi din România). Toate modificările legislative (din regulamente, decizii, lege) au un singur scop - centralizarea puterii conducerii Colegiului Medicilor Stomatologi România în mâinile preşedintei Ionescu Ecaterina care doreşte mandate legislative nelimitate.

Detaliez:

- a anulat printr-un articol din Regulamentul de organizare şi funcţionare a CMSR un articol din lege şi anume cel referitor la numărul mandatelor iar acum prin acest regulament electoral şi numărul anilor unui mandat. ( fără avizul MS şi am răspunsul MS în acest sens)

-a anulat procesele-verbale care nu s-au trimis niciodată în teritoriu şi a inventat "minutele" în locul acestora.

- fără vot în Consiliul Naţional a schimbat norma de reprezentare adică numărul reprezentanţilor teritoriali din Adunarea Generală Naţională, astfel pregătindu-şi terenul pentru o nouă legislatură care se vrea pe viaţă. (fără avizul MS )

- la Adunarea Generală Naţională a minţit şi a manipulat date despre Colegiul jud.Timiş tocmai ca să evite să facă public raportul de audit de la Colegiul Naţional şi unde s-au descoperit nereguli mari. Iar acesta este auditul care nu este acelaşi lucru cu expertiza financiară contabilă şi care ar arăta clar ( ne spun sursele) fraudarea banilor medicilor stomatologi practicieni din România. Dar din datele Ministerului Finanţelor Publice reiese că la Colegiul Medicilor Stomatologi Bucureşti este deficit de peste 3 ani de zile iar Bucureştiul are 6000 de medici. Iar acolo este în mare cam aceeaşi echipă de conducere ca şi la Colegiul Medicilor Stomatologi România anume:

Persoana Ionescu Ecaterina - ajunsă profesor universitar prin fals în 2006 şi care are un cumul de peste 8 funcţii, dr. Brezoescu - care trimite aceste"minute" şi dr. Bucur cunoscut prin presa şi în emisiunile lui Turcescu ca şi cel care plagiază lucrări de diplomă dar şi cel care se lăuda în şedinţa de Consiliu Naţional că a oprit difuzarea materialului de la TVR1 în care se vorbea despre Adi Ammar,medic la care Bucureştiul i-a dat certificat lingvistic pentru limba română dar el nu vorbea o silabă!

- Dr.Olteanu Mia în calitate de trezorier nu a trimis niciodată în teritoriu rapoartele financiar-contabile,alta încălcare a legii.

- au introdus decizii care încalcă legea (decizia nr.13 şi decizia 14)introducând comisii de psihiatrie??? şi de evaluare medicală a medicală în scopul "cine nu e cu noi" îl dăm afară din Colegiu?!
- au introdus în Regulamentul electoral- Decizia 18/2019 -MO 707/2019-dar care are ca şi antet "emitent Ministerul Sănătăţii", fără ca acest regulament electoral să aibă votul Consiliului Naţional şi în care se spune că: -
- doar membrii Adunării Generale Naţionale pot candida pentru BEX-ul naţional sau că medicii pedepsiţi de Comisia de disciplină nu pot candida (art.6),aceasta este discriminare,încălcând astfel şi L 95/2006 şi Constituţia României ( dreptul de a alege şi de a fi ales ) în Regulamentul electoral.(fără avizul MS).

- chemarea la comisia de disciplină a medicilor care nu sunt de acord cu deciziile ilegale şi care nu ţin cont de legea 95/2006,titlul XIII, a celor care am dezvăluit public toate aceste încălcări ale legii ( dr. Dan Şutean-Timiş, dr. Mirela Gaston, dr. Mihaela Cuţui) încălcându-se drepturile constituţionale privind libera exprimare şi cenzura (care este interzisă în Constituţie).

- după ce acum 2 luni a ameninţat Biroul Executiv Teritorial cu deferirea către Comisia de disciplină dacă nu se dezic de acţiunile mele (de dezvăluire a neregulilor de la nivel naţional) care acţiuni au fost votate de 3 ori de către Consiliul Teritorial Timiş, Acum, prin abuz, a"fabricat" două dosare cu acuzaţii ce nu au nici o legătură cu atribuţiile comisiei de disciplină dar au ca şi scop intimidarea altor preşedinţi de Colegii care ar putea lua poziţie în demascarea falsurilor şi ilegalităţilor!

- Comisia de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România este lovită de nulitate datorită faptului că în componenţa de 9 membrii este dr.Voinescu Doina care a fost secretara Comisiei electorale centrale şi care a dat declaraţie că nu va candida pentru nici o funcţie de conducere sau de control şi nici nu există reprezentantul Ministerului Sănătăţii numit prin decizie şi validat de Consiliul Naţional. Mai mult decât atât nu se respecta nimic din punctul de vedere al procedurii care este încălcată grosolan la ordinul preşedintei Colegiului Medicilor Stomatologi România, dr. Ionescu Ecaterina.

Toate acestea sub semnătura preşedintei Ionescu Ecaterina care a comis infracţiuni de fals sub semnătură privată comisă prin folosirea funcţiei pe care o ocupă.

În toate aceste modificări legislative a avut ca şi "ajutor" pasivitatea şi indolenţa unor preşedinţi de Colegii teritoriale care pentru a putea beneficia de acea indemnizaţie lunară, pentru încă un mandat, s-au prostituat intelectual.

Fiind pierdută orice şansă de a se remedia lucrurile din interiorul Colegiului Medicilor Stomatologi România, sunt nevoită ca în calitate de avertizor de integritate public să fac acest demers către Ministerul Sănătăţii şi să solicit de urgenţă să se aplice art.552 şi art.553 pentru a se readuce toate regulamentele interioare în conformitate cu L95/2006, cu Constituţia României, cu drepturile omului precum şi pedepsirea celor care se fac vinovaţi de aceste premeditări care s-au soldat cu încălcarea legii.

De aceea revendicările imediate care sunt necesare pentru o normalitate democratică sunt:

- demisia sau demiterea dr.Ionescu Ecaterina din funcţie de preşedintă din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România deoarece este cadru didactic şi nu medic practician de reţea, este în incompatibilitate fiind în comisia de medicină dentară din cadrul Ministerului Sănătăţii, în comisia de medicină dentară a Ministerului Educaţiei, protector la UMF Carol Davila, şef disciplină la catedra de ortodinţie în UMF Carol Davila, vice-preşedintă la Colegiul Medicilor Stomatologi Bucureşti şi preşedinta Colegiului Medicilor Stomatologi din România, fiind salariata sistemului de stat.

- doar 2 mandate legislative a 4 ani pe funcţie

- incompatibilitatea unei funcţii de conducere în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România cu funcţie de conducere în cadrul universităţii sau sindicat. Biroul Naţional din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România este format din 4 cadre didactice cu funcţii universitare (decani, prorector) plus 1 director general al UNAS şi în medic practician trezorier dar aservită grupului datorită favorurilor pe care le obţine.

- cine nu profesează ca şi medic practician de reţea să fie incompatibil cu o funcţie de conducere sau de control în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România din România.

- anularea tuturor modificărilor făcute ilegal din Regulamentul de organizare şi funcţionare a CMSR, retragerea deciziilor 13 şi 14 în care s-au introdus comisiile de psihiatrie şi de evaluare medicală, retragerea regulamentului electoral

- retragerea deciziilor de convocare de la comisia de disciplină făcute împotriva medicilor care şi-au exprimat nemulţumirile de retragerea deciziilor care au ca şi acuzaţii motive care nu fac parte din regulamentul şi legea 95/2006 (înainte de modificările ilegale, nestatutare).

- încetarea hărţuirii faţă de jud. Timiş

- amânarea alegerilor din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România până la rezolvarea acestor cerinţe necesare unei stări de normalitate democratice legislative.

Cu deosebită consideraţie,

Dr. Mihaela Cuţui

Avertizor de integritate public"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne