Delimitare de Dăncilă? Liderul PSD Vaslui: nu susţinem în mod special niciun candidat la preşedinţia PSD

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu (Epoch Times România)

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anunţat că filiala pe care o conduce nu îl susţine în mod special pe niciunul dintre candidaţii la şefia PSD şi a afirmat că nu le-a făcut nicio recomandare în acest sens delegaţilor filialei.

„La Vaslui am stabilit să nu susţinem în mod special niciun candidat. Fiecare votează cum i se pare că este mai bine. Nu le facem nicio recomandare delegaţilor. Nu are niciun sens să le recomandăm o anumită formulă, pentru că atunci n-ar mai fi nevoie să-i mai chemăm, pur şi simplu ar trebui să luăm un mandat de la dânşii şi să votăm în consecinţă. Or, din moment ce îi chemăm, oamenii sunt responsabilizaţi, ştiu despre ce este vorba, au fost informaţi în legătură cu candidaturile, au acces la fel de fel de informaţii, nu rămâne decât să-şi exprime opţiunea”, a zis Dumitru Buzatu citat de realitatea.tv

Potrivit social-democratului, filialele judeţene PSD care au anunţat că susţin candidatura Vioricai Dăncilă la funcţia de preşedinte PSD dau sentimentul „inutilităţii” participării delegaţilor la Congres. Buzatu a mai adăugat că jurămintele pro-Dăncilă reprezintă o formă de „obedienţă” de care partidul trebuie să scape, informează stiripesurse.ro., citate de realitatea.tv .

Vineri se va reuni Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru a valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului, dar şi pentru a stabili agenda Congresului extraordinar, care urmează să aibă loc sâmbătă.

În cursa pentru preşedinţia PSD-ului s-au înscris Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Stochiţă şi Ilie Rotaru. Desemnarea preşedintelui, a preşedintelui executiv şi a secretarului general se va face sâmbătă, în cadrul congresului PSD ce va avea loc la Sala Palatului.