Deficienţa de vitamina D: trei semne că ar trebui să luaţi în considerare consumul de suplimente

(Getty Images)

Simptomele deficienţei de vitamina D pot fi greu de observat, deoarece ele nu vă fac neapărat să vă simţiţi rău. Dar aţi putea fi expuşi riscului din cauza deficienţei şi ar trebui să luaţi în considerare consumul de alimente mai bogate în vitamina D, în cazul în care aveţi aceste semne sau simptome comune, potrivit Express.co.uk. Ar trebui să luaţi în considerare consumul de suplimente de vitamina D?

Vitamina D este crucială pentru sănătatea generală a organismului din moment ce ajută la menţinerea sănătăţii muşchilor, oaselor şi a dinţilor, potrivit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS). Lipsa vitaminei D poate duce la complicaţii serioase, inclusiv osteomalacie, rahitism sau alte afecţiuni.

Aţi putea fi expuşi riscului deficienţei de vitamina D dacă, în mod constant, vă simţiţi obosiţi şi epuizaţi.

Potrivit nutriţioniştilor, epuizarea sau oboseala ar putea fi cauzate de faptul că nu obţineţi suficientă vitamina D din alimentaţie.

Deficienţa ar putea fi provocată de o dereglare în procesul de absorbiţie a calciului, care este legat de vitamina D.

De asemenea, această dereglare ar putea duce la dureri de oase – unul dintre primele semne ale deficienţei.

Persoanele cele mai expuse riscului deficienţei de vitamina D sunt vârstnicii, supraponderalii şi cei care ies rareori în aer liber.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință