Declaraţii de credinţă la Consiliul Naţional al PSD

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României
Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României (Epoch Times România)

Prezent, sâmbătă, la şedinţa Consiliul Naţional al PSD, Daniel Constantin, preşedintele PC, a declarat că a vrut să vină în faţa colegilor din PSD pentru ”a-i asigura că PC este un partid serios şi loial în alianţa de guvernare”, relatează B1 TV.

”Aţi demonstrat cu ocazia acestui Consiliu Naţional că acest partid are capacitatea de a renaşte, de a se regenera. Am vrut să vin în faţa dumneavoastră cu un obiectiv foarte clar, să vă asigur că PC este un partid serios, şi loial în alianţa de guvernare”, a declarat Constantin, adăugând că actuala coaliţie aflată la guvernare are ”vocaţia şi datoria de a duce mai departe proiecte importante pentru români, precum modificarea Constituţiei, noul Cod electoral, finanţarea partidelor.

”Puteţi conta pe noi, Partidul Conservator, că suntem alături de voi, cel mai mare partid din România, în îndeplinirea acestor proiecte”, a adăugat el.

Reamintim că PC, partid fondat de Dan Voiculescu, trece prin zile grele de la izbucnirea conflictului între Daniel Constantin şi Voiculescu, tensiuni care s-au ascuţit odată cu planurile de fuziune PC-PLR. Aflat după gratii pentru spălare de bani, Voiculescu, revoltat de trădarea fostului său pupil, care, pe lângă faptul că nu a făcut totul ca acesta să nu intre în închisoare, se pregăteşte să şi dizolve identitatea PC, le-a cerut fidelilor săi să nu urmeze această direcţie.

Şi liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, pus şef al Senatului de Victor Ponta, cu sprijinul majorităţii PSD, a fost prezent sâmbătă la Congres, simpla sa prezenţă fiind o declaraţie de fidelitate faţă de social democraţi.

Luând cuvântul în faţa colegilor de la PSD, Tăriceanu, considerat de liberali un trădător care a încercat să rupă PNL-ul, a amintit că împreună, sub forma USL, au câştigat bătălii importante împotriva lui Traian Băsescu şi a rivalilor de la PDL şi a lansat un apel către "revenirea la un echilibru al puterilor în stat".

"Românii se aşteaptă la o nouă clasă politică, o clasă politică mai bună, mai curată şi mai competentă. Această schimbare nu se face nici cu zgomot cu cătuşe, nici prin rotirea cadrelor. O schimbare reală se poate face prin modificarea unor legi care au generat corupţie şi apoi prin respectarea strictă a regulilor din Constituţie care spune că nimeni nu este mai presus de lege" a precizat Tăriceanu, unul dintre cei mai vocali critici ai "campanei" de arestări a politicienilor corupţi declanşată de DNA.

La rândul său, preşedintele UNPR Gabriel Oprea a transmis social democraţilor un mesaj cu ocazia şedinţei Consiliului Naţional al PSD.

La câteva zile după ce co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a dezvăluit că a avut discuţii cu PSR (partidul lui Mircea Geoană), UDMR, dar şi cu unii colegi de-ai lui Gabi Oprea de la UNPR pe care i-a şi convins să susţină programul lor de guvernare, preşdintele UNPR-ului a declarat că, indiferent de speculaţii, partidul său va rămâne fidel "principiului stabilităţii".

„Sunt aici pentru a vă asigura că UNPR rămâne acelaşi partner devotat alianţei din care face parte. De fiecare dată ne-am respectat cuvântul dat. De fiecare dată ne-am demonstrat seriozitatea şi onestitatea fiindcă am pus întotdeauna umărul la stabilitatea economică şi politică a acestei ţări. Vom face acest lucru în continuare. Susţinem actuala majoritate parlamentară şi executivul condus de Victor Ponta”, a declarat sâmbătă preşedintele UNPR.

Oprea a asigurat că partidul pe care îl conduce va rămâne alături de coaliţia de guvernare, dar a precizat că orice proiect cu privire la securitatea naţională iniţiat de Klaus Iohannis va fi sprijinit de UNPR.

„Indiferent de speculaţii, UNPR rămâne fidel principiului stabilităţii. Suntem în acest guvern pentru a guverna. Nu facem jocuri de culise, înţelegeri pe sub masă şi cel mai important nu ne lăsăm partenerii la greu. Acesta este modul în care noi, UNPR, înţelegem să facem politică şi acesta e blazonul la care ţinem şi pe care îl vom onora de fiecare dată.", a declarat Oprea, pe care, nu demult, Ludovic Orban îl acuza că este autorul unor operaţiuni „imorale de racolare de parlamentari pentru a asigura o majoritate nelegitimă guvernului”, practică la care s-a dedat şi pentru Traian Băsescu în urmă cu câţiva ani.

Reamintim că UNPR-ul, partid acuzat de opoziţie că ar fi un partid al "traseiştilor", a participat la guvernare alături de PDL şi UDMR. Imediat ce guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu (în care Oprea era Ministru al Apărării Naţionale), a căzut în 2012 prin moţiune de cenzură, Gabriel Oprea, a precizat că partidul său va vota pentru investirea Guvernului condus de premierul desemnat, Victor Ponta.

După alegerile din 2012, UNPR-ul s-a aliat şi oficial cu PSD-ul întrând, ulterior, şi în USL.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.