De vorbă despre câini vagabonzi, hingeri şi politicieni cu Claudiu Dumitriu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (VIDEO)

Familie canină
Familie canină (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina oficială Epoch Times.

Moartea lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani ucis de câini, a fost transformată de autorităţi într-un produs de marketing.

Folosindu-se de imaginea băieţelului blond, autorităţile au asimilat maidanezii, fie ei agresivi sau blânzi unui rău care trebuie stârpit oricum şi în orice condiţii.

Prin extensie, cei care apără patrupedele a căror eutanasiere s-a transformat într-o afacere cu multe zerouri, respective militanţii pentru drepturile animalelor sunt anatemizaţi, blamaţi, devenind în ultimul timp ţinta a numeroase abuzuri ce merg de la intimidări şi şicane în trafic până la agresiuni fizice.

Între timp, cânii agresivi sunt lăsaţi intenţionat pe stradă, pentru a întreţine frica de maidanezi iar hingherii umplu masiv adăposturile deja supra-aglomerate patrupede non-agresive, adesea cu stăpân, toate acestea pentru bani.

"M-am rotit două trei ore după echipajele ASPA şi nu au ridicat de pe străzi niciun câine şi se repezeau să smulgă un câine care stătea la poartă lângă o bătrână care stătea şi ea pe o băncuţă, în zona caselor. Asta denotă o disperare, nu mai este o gesionare, un ecarisaj. Este efectiv o dorinţă de prelua câini şi a încasa banii respectivi", a explicat într-un interviu acordat Epoch Times, dl Claudiu Dumitriu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor

El însuşi victimă a unei agresiuni din partea hingherilor, Claudiu Dumitriu vorbeşte despre motivaţiile financiare ce stau în spatele acestor atacuri, despre condiţiile greu de imaginat în care sunt ţinuţi câinii în adăposturi, despre cum este speculată emoţional moartea lui Ionuţ şi explică de ce eutanasierea maidanezilor nu este o soluţia care va asigura oraşe curate şi libere de câini agresivi:

"Niciodată nu a existat o legislaţie coerentă care sa permită acţiuni de castrare. Vier Photen (ONG pentru protecţia animalelor n.r.) a propus în repetate rânduri, a stat la uşa lui Oprescu cu multe proiecte care erau extrem de coerente şi eficiente. Presupuneau castrarea în masă a câinilor într-un timp foarte scurt, ceea ce ar fi condus la limitarea numarului de câini, nu ar mai fi fost necesară încarcerea şi uciderea atâtor câini. Toată lumea se întreabă de ce nu a fost acceptat un astfel de proiect. (...) Cred că interesul este în continuare pentru a menţine această sperietoare a cainelui comunitar în ideea ca niste oameni să încaseze foarte mulţi bani. În situatia în care Vier Photen rezolvă pe propria cheltuială, cum ar mai fi putut Primăria Bucureştiului să aloce bugete de milioane de euro pentru o chestiune volatilă? Pentru că un câine capturat, băgat în adăpost şi incinerat nu îi mai găseşti nicio urma decât pe hartie. Iar hartia suportă niste lucruri extrem de grave. Între realitatea de pe teren şi cifrele din documente şi plaţile care se fac este o discrepanţă uriaşă." a declarat Claudiu Dumitriu.

Vă invităm să urmăriţi interviul cu dl Dumitriu pe pagina oficială Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne