De ce s-a operat Bittman: stenoză carotidiană asimptomatică sau, altfel spus, un cheag de sânge în gât

(photos.com)

Dan Bittman parcurge o perioadă grea după ce solistul trupei Holograf a fost operat de urgenţă la gât, într-o clinică din Viena, pentru a-i fi extirpat un cheag de sânge. În consecinţă, artistul a anulat concertele din această lună, întrucât perioada de refacere este mai mare decât timpul rămas până la spectacole.

Potrivit „Gazeta românească”, Bittman s-a operat în Austria, la aceeaşi clinică unde a fost internată şi Teo Trandafir, medicii extirpându-i un cheag de sânge care se strânsese în gât. Intervenţia a fost reuşită, însă, în prezent, Bittman abia dacă mai are voce. Diagnosticul medicilor a fost cel de stenoză carotidiană asimptomatică, iar problemele datează de la începutul anului trecut.

Dacă nu se opera acum, artistul risca să îşi piardă vocea şi, mai mult, să aibă pierderi de conştiinţă, din pricina faptului că cheagul de sânge din gât opera oxigenarea completă a creierului. “Le mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de susţinere, însă nu este vorba de ceva foarte grav, iar problema s-a rezolvat cu succes. Ce-i drept, această mică pauză o programasem după cele două concerte de la Sala Palatului, însă planurile nu se potrivesc întotdeauna”, a declarat Dan Bittman. Intervenţia chirurgicală de la Viena a costat aproape 10.000 de euro

Trupa Holograf a fost nevoită să îşi amâne, pentru o scurtă perioadă cele două concerte, “Cât de departe”, ce urmau să aibă loc pe 22 şi 23 octombrie la Sala Palatului. Astfel, evenimentele vor fi reprogramate pentru începutul anului viitor, urmând ca zilele stabilite să fie anunţate în curând. Celelalte proiecte în care trupa este implicată în prezent, se vor desfăşura conform planurilor stabilite, Holograf pregătind intens lansarea următorului single, extras de pe albumul “Love Affair”. Persoanele care au achiziţionat bilete la spectacole pot să le păstreze pentru data la care vor fi reprogramate concertele.