"De ce nu se căsătoresc angajaţii Tarom între ei? Pentru că sunt toţi rude"

Deputatul Claudiu Năsui a remarcat că era o glumă care circula la un moment dat despre Tarom, care, din păcate, nu e valabilă numai pentru Tarom: "De ce nu se căsătoresc angajaţii Tarom între ei? Pentru că sunt toţi rude".
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Atunci când un sistem te ţine în puf, plătindu-te mult pentru muncă puţină, îţi trebuie foarte multă fibră morală să spui adevărul despre ce se întâmplă în acest sistem, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Majoritatea nu au puterea sau constituţia morală să o facă şi să devină ceea ce englezii numesc „whistleblowers”. Majoritatea îşi urmăreşte interesul şi devine complice. Capul plecat sabia nu-l taie. Ne facem că muncim, ne „sărumânim” la stăpânii politici şi ne vedem interesul. În cartea sa "Angajat la stat - Disperarea sincerităţii", Sorin Negruţi mi-a câştigat profund respectul. Autorul dovedeşte un mare curaj şi spune adevărul despre cum politica, nepotismul, şi vechimea ţin loc de profesionalism la stat. Institutului Naţional de Statistică despre care povesteşte el este numai un exemplu printre nenumărate altele. Povestea pe care o spune poate fi transpusă foarte uşor aproape în orice agenţie a statului. Ce este trist este că imaginea pe care ne-o dă despre acest sistem este de fapt una pe care o ştim de peste tot nu doar de la INS. Este povestea unui sistem în care obedienţa şi servilitatea faţă de liderii conectaţi politic este singura măsură reală a competenţei", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, în cartea respectivă vedem cum, chiar şi în rarele ocazii în care se munceşte la stat, se folosesc metode şi unelte învechite.

"Vedem cum sunt acoperite tot felul de cheltuieli discreţionare risipitoare de bani publici. Vedem cum ipocrizia şi interesul primează în faţa competenţei şi profesionalismului. Citim cum nu există formare profesională, evaluare sau selecţie a personalului decât pe hârtie. Avansarea vine automat, cu timpul, fără niciun merit în afară de grija de a nu-ţi fi călcat şefii pe degete. Iar şefii se mândresc deschis cu apropierea lor de conducătorii politici ai ţării. Toate astea încă se întâmplă în timp ce PSD măreşte salariile celor din administraţia publică, fără vreo acoperire în productivitate mărită, şi mai ales din banii dumneavoastră. Cu asemenea sisteme care ne conduc, nu trebuie să ne mire halul în care arată sănătatea sau educaţia", a precizat Năsui.

Parlamentarul a postat un citat perfect evocator din volum:

"– Auzi, Sorine, dar tu al cui eşti?

Cu aceeaşi candoare, îi răspund:

– Al lu' Negruţi Anica şi al lu' Negruţi Mircea!

– Lasă gluma şi spune-mi: cine te-a adus aici?

– Nu m-a adus nimeni, doamnă. Am dat examen pe bune!

– Nu te cred. Aici, fiecare este rudă sau cunoştinţă cu fiecare. Nimeni nu este de capul lui. Toate posturile sunt cu dedicaţie, iar examenele, o formalitate. De altfel, ca peste tot la stat!..."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne