De ce ar trebui CU ORICE PREŢ să eviţi o viaţă uşoară

.(pixabay.com)
.(pixabay.com) (.(pixabay.com)

Niciodată de-a lungul istoriei o viaţă uşoară nu a condus la o existenţă extraordinară. Nu a existat niciun caz în care a fost creat ceva folositor fără interferenţe, dificultăţi, sau greşeli. În loc să-ţi fie teamă de eşec, dificultăţi şi interferenţe, ar trebui să le accepţi şi chiar să le primeşti în viaţa ta. Atunci când ieşi din zona ta de confort, are loc creşterea şi dezvoltarea ta. Atunci când cucereşti obstacole, trăieşti experienţa vieţii în sine.

“Nu a fost niciun om până acum în istorie care a dus o viaţă uşoară şi al cărui nume merită să fie ţinut minte” – Theodore Roosevelt.

Argumentele contra unei vieţi lejere

Confortul nu înseamnă că trăieşti, ci înseamnă că viaţa trece pe lângă tine. Înseamnă să renunţi la viaţă şi să aştepţi să pleci din această lume. Confortul te opreşte din dezvoltarea şi evoluţia ta ca fiinţă umană.

În fiecare an obişnuiesc să fac un exerciţiu în care îmi imaginez cum s-ar desfăşura o zi perfectă din viaţa mea. Dacă stau şi mă gândesc la modul în care gândeam că ar fi o zi perfectă acum 3 ani, este aproape la polul opus faţă de viziunea pe care o am acum.

Atunci nu-mi doream nimic altceva decât o viaţă relaxată. Fără trezire dis-de-dimineaţă, cu muncă puţină şi o viaţă luxoasă. Ceea ce am ajuns să înţeleg este că, pentru a avea capacitatea de a-mi trăi viaţa pe care mi-o doresc, trebuie să trec prin porţia mea de dificultăţi şi interferenţe. Tocmai acele dificultăţi şi provocări sunt cele în urma cărora mă voi dezvolta ca bărbat, ca un om care a reuşit şi ca o fiinţă umană mai bună.

Ce motiv aş avea să dau deoparte acea perioadă de creştere? Chiar dacă aş putea, de ce, în momentul în care ating acel punct din viaţa mea în care pot spune că am succes, pur şi simplu, să mă opresc din dezvoltare şi să mă complac într-o viaţă lejeră?

În acest punct al vieţii mele, ştiu că nu aş face asta. Doar pentru că succesul este obţinut, asta nu înseamnă că vieţile noastre ca oameni se opresc, fie că suntem antreprenori, fie lideri. Să luăm un exemplu: Steve Jobs. El nu s-a oprit niciodată din a învăţa şi a cerceta, dezvoltându-se ca individ până în ziua în care a murit.

Confortul nu este doar un lucru inutil, ci poate avea şi consecinţe negative

Există o perspectivă comună majorităţii covârşitoare a oamenilor: “este viaţa mea şi am dreptul să fac orice doresc cu ea”. Există un anumit aspect cu care nu sunt de acord în ceea ce priveşte afirmaţia de mai sus şi acesta are de-a face cu lenea.

La fel cum o viaţă relaxată nu a produs nimic folositor în calea oamenilor valoroşi de pe această planetă, înţelegerea la nivel fundamental că timpul pe care îl ai aici pe pământ este limitat şi se poate termina oricând, duce la realizări extraordinare şi la nume demne de reţinut. Este un adevăr universal că în momentul în care te-ai născut, aceea este ziua în care ai început să mori. Cei care reuşesc să se mobilizeze şi să facă lucruri fantastice, îşi dau seama de acest lucru şi nu vor să-şi irosească nicio zi din viaţă.

Ruda cea urâtă a uşurinţei este lenea. Să fii un om leneş este o palmă dată oricui s-a sacrificat pentru a-ţi oferi viaţa de care te bucuri în acest moment, o viaţă în care ai opţiunea de a fi leneş - fie că este vorba de tatăl, mama sau bunicii tăi, sau de acel soldat din trecut care s-a sacrificat pe câmpul de luptă, pe care nu-l vei cunoaşte niciodată, dar căruia îi datorezi atât de mult.

Bucură-te de viaţă: Îmbrăţişează dificultăţile

Obiectivul tuturor este de a ne crea viaţa pe care ne-o dorim. Pentru a avea o viaţă împlinită, una de succes, trebuie să îmbrăţişezi dificultăţile pe care le întâlneşti. Munca ce îţi oferă provocări îţi dă sentimentul că ai un scop, că îndeplineşti ceva măreţ. Fără această senzaţie, nu putem simţi cu adevărat că dăm ceea ce este mai bun din noi în această călătorie numită viaţă, sau că oferim adevărata noastră valoare celor cu care interacţionăm în această lume.

În loc să priveşti în viitor şi să-ţi imaginezi un scenariu în care nu faci aproape nimic, acceptă dificultăţile cu care te confrunţi acum şi caută să abordezi noi provocări în viaţa ta. Acesta este modul în care te dezvolţi şi evoluezi. Modul în care trăieşti.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură