De ce a făcut Nuclearelectrica reactoarele 3 şi 4 Cernavodă cu China înainte de aprobarea strategiei naţionale pe energie?

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

"Cine poate spune deschis pentru ce Nuclearelectrica a fost pusă de premierul Victor Ponta să facă Reactoarele 3 şi 4 Cernavodă cu China (Gen Nuclear Power Co) înainte de a avea aprobată strategia naţională pe energie, înainte de refacerea legislaţiei privind redevenţele pentru hidrocarburi?", întreabă sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Liderul liberal se întreabă cine poate spune deschis pentru ce adăugăm încă o capacitate de producţie, când mai toţi specialiştii spun că nu e nevoie de supracapacitate de producţie, ci de surplus de capacitate de interconectare.

"Cumva băieţii deştepţi din energie care au capturat sistemul ştiu de ce? Logic ar fi ca primul ministru trimis în judecată să ştie de ce. Poate vă spune", a continuat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că amânarea adunării generale a acţionarilor de la Nuclearelectrica din 22 Octombrie ar putea da timp acţionarilor să-şi vină în fire şi să se mai gândească înainte de a aproba semnarea Memorandumului de Înţelegere.

"Ni se spune că se investesc miliarde. Dar va costa subvenţionarea producţiei? În cât timp se va amortiza investiţia? Vedeţi, a fost greu de înţeles de ce guvernul Ponta s-a agăţat şi se agaţă cu toate unghiuţele de Palatul Victoria? De ce atât de mulţi băieţi deştepţi din politică şi din afara ei au încercat şi încearcă să-l ţină încă pe Ponta la putere? El, care, săracul, s-ar fi "tehnocratizat" demult pe malul Bosforului sub numele de Ponta Bey", a opinat Predoiu.

''Toţi caută răspunsuri în cheie politică, ambiţii, negocieri etc'', însă liberalul susţine că a a ajuns la altă concluzie: "it's just business, business for many. Pe spatele nostru. Cum o fi cu interesul naţional şi cine-l mai păzeşte oare?"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.