De-ale lui Tudorel Toader. Birchall: Şi-a şters mişeleşte postarea despre mine

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Deputata Ana Birchall continuă să îl ironizeze pe fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, după postarea acestuia pe Facebook în care se lăuda că a rezistat eroic presiunilor de a da ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale precum şi pentru amnistie şi graţiere.

"O vorbă strămoşească zice 'chelu-şi pune mâna-n cap'. Eu chiar nu vreau să fac nicio aluzie la calviţia nimănui, dar spuneţi şi voi acuma dacă nu i se potriveşte lui TT vorba asta... După ce l-am demascat că ştia de amnistie şi graţiere ÎNAINTE să fie numit ministru şi că fostul primar iubitor de diamante (Daniel Tudorache - n.r.) nu avea de fapt suficientă influenţă politică ca să-l ameninţe pe ditamai Ministrul Justiţiei cu remanierea, TT se întoarce la 180 de grade şi spune că... nici usturoi n-am mâncat şi nici... pardon, ştiţi voi ce vreau să spun mai departe", a precizat Birchall.

Fostul ministru al Justiţiei a precizat că, deşi a ţinut morţiş să-i transmită duminică seara un mesaj public, care e logica postării lui, numai Tudorel Toader poate înţelege.

"P.S. Se pare că deşi nu a mai anunţat că va şterge postarea peste o oră, a şters-o... mişeleşte. În spiritul celei mai depline transparenţe, cu care de altfel ne-a obişnuit...", a adăugat Birchall, postând imaginea de mai jos cu mesajul respectiv.

Reamintim că, în urmă cu o zi, Birchall l-a criticat în termeni duri pe Tudorel Toader despre care afirma că dă dovadă "de un tupeu şi de o ipocrizie greu de întâlnit sau egalat".

"Ieri am citit această postare a domnului TT prin care, încă odată, dă dovadă de un tupeu şi de o ipocrizie greu de întâlnit sau egalat. Adevărul este că 'dizidentul neamului', domnul TT, minte cu neruşinare! În realitate, domnul TT a ştiut de amnistie şi de graţiere ÎNAINTE să fie numit ministru", a transmis deputata.

Birchall a susţinut că Tudorel Toader i-a "râs ironic în faţă" atunci când aceasta i-a spus, la predarea funcţiei: "Sper că nu aţi acceptat să daţi amnistia, graţierea".

"De unde ştiu? Simplu: la momentul la care a preluat de la mine (eu fiind atunci ministru interimar al justiţiei) mandatul de ministru eu i-am spus textual faţă în faţă 'sper că nu aţi acceptat să daţi amnistia, graţierea şi revocarea celor 2: LCK [Laura Codruţa Kovesi – n.r.] şi Augustin Lazăr'..... moment în care 'dizidentul neamului' mi-a râs ironic în faţă! Probabil că îşi aplica propria 'ievaluare' dar oare de ce insistă să mintă cu atâta tupeu eu nu înţeleg!?", a menţionat fosta şefă a Justiţiei.

De asemenea, Birchall s-a întrebat retoric dacă "are sens să ne mai întrebăm de ce domnul TT nu spune şi ce angajamente îşi lua, nu de puţine ori, în faţa CEX- urilor PSD la care cu siguranţă a participat?"

"M-a bufnit râsul când am citit că Tudorache îl ameninţa cu remanierea...este de notorietate că, în realitate, acest primar (preocupat de diamante) avea putere în partid să îl remanieze pe TT fix egală cu ZERO! Eu tot nu înţeleg de ce TT ţine cu tot dinadinsul să se facă de ruşine minţind şi manipulând în halul acesta?! Daţi share oameni buni, să se ştie adevărul! P.S. 1. Merită citit şi acest articol", conchide Ana Birchall, care face referire în postarea sa la un articol apărut în publicaţia Universul în care Tudorel Toader l-ar da în vileag pe fostul primar PSD Daniel Tudorache, care încerca, prin metode mafiote, să obţină amnistia şi graţierea.

Ce scrisese Tudorel Toader pe Facebook: "Mesaj care va fi şters peste o oră ! Acum înţeleg, din altă perspectivă, motivul pentru care un primar de sector insista să iniţiez OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură, precum şi pentru amnistie şi graţiere! PS: încheia spunând – ‘dacă nu, propun revocarea dvs’".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne