De 1 decembrie un km de tricolor va face istorie la Chişinău

Nu poţi să fii român cu adevărat şi să-ţi iubeşti patria fără să-ţi doreşti reîntregirea tuturor teritoriilor româneşti, consideră liderul ODIP, Vlad Bileţchi, adăugând că orice român de bună credinţă şi veritabil este unionist.
Un kilometru de tricolor la Chişinău
Un kilometru de tricolor la Chişinău (facebook.com)

Aşa cum au anunţat acum mai bine de trei luni, tinerii unionişti din Basarabia, membri ai organizaţiei non-guvernamentale „Onoare, Demnitate şi Patrie”, au reuşit să pregătească pentru ziua de 1 decembrie, cel mai lung tricolor din istorie. „Acesta lucru este o mândrie pentru fiecare dintre noi şi de altfel pentru cei care vorbesc limba română. Totodată este şi un motiv de victorie asupra lui Dodon, căci tocmai în mandatul lui va beneficia de o atenţie sporită din partea unioniştilor având 1km de tricolor, un record naţional al valorilor naţionale”, a declarat liderul ODIP, Vlad Bileţchi.

Acesta a mai menţionat că tinerii unionişti din Basarabia îi vor arăta lui Dodon că este imposibil să interzici în Moldova tricolorul, limba, istoria şi cultura română. „Deşi nu a fost încă numit preşedinte, Dodon va fi cel care ne ameninţă cu răfuiala fizică şi minte la tot pasul. Pe de o parte a zis că va fi preşedintele tuturor, pe de altă parte a zis să nu ieşim în stradă că îşi va scoate şi el oamenii în stradă. A zis că nu este anti-român şi că respectă România, dar este anti-unionist. Orice român de bună credinţă şi veritabil este unionist. Nu poţi să fii român cu adevărat şi să-ţi iubeşti patria fără să-ţi doreşti reîntregirea acestora”, a adăugat Bileţchi.

Totodată, tânărul unionist a ţinut să anunţe că în data de 1 decembrie, ora 13:00 în faţa monumentului lui Ştefan Cel Mare îşi vor da întâlnire toţi cei care simt româneşte, care vor să demonstreze că nu le este frică de regimul lui Dodon, „de acest regim satanist cu o steluţă cu cinci colţuri, care încerca să ne subjuge, nu le vor reuşi aceste lucruri”.

„Joi vom avea cea mai importantă activitate, un test de maturitate, vom desfăşura cel mai lung tricolor din istorie. Activitatea va începe la ora 13:00, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, monument pe care Dodon doreşte să-l atragă de partea lui spunând că Ştefan cel Mare a ars Bucureştiul, fără să cunoască, de fapt istoria”, a subliniat tânărul.

Acesta consideră cu prin desfăşurarea acestui kilometru de tricolor românii de peste Prut vor reuşi să demonstreze faptul că sunt activi. Cel mai important lucru din această zi, va fi, consideră Bileţchi, faptul că în întreaga lume se va transmite un mesaj că la Chişinău s-a făcut imposibilul. „Cel mai lung tricolor făcut până acum avea 300 m”, a menţionat tânărul, conform privesc.eu.

„Acest mesaj trebuie să fie auzit şi la Bruxelles, acolo unde colegii noştri vor transmite mesajul că Bucureşti şi Chişinău sunt două inimi româneşti ce urmează a fi reîntregite”, a punctat Vlad Bileţchi la final.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe