David Kilgour despre problematica recoltarii de organe de la practicantii Falun Gong inchisi in lagare de exterminare

David Kilgour dand mana cu practicanti Falun Gong
David Kilgour dand mana cu practicanti Falun Gong (www.Clearharmony.net)

David Kilgour spera ca un raport ce documenteaza acuzatiile de recoltare ilegala a organelor practicantilor Falun Gong inchisi in China va determina regimul comunist din Beijing sa isi deschida granitele pentru investigatorii drepturilor internationale ale omului.

Dar fostul MP din Edmonton sustine ca atunci cand s-a intalnit vineri, 23 iunie, cu ofiterul politic la ambasada Chinei din Ottawa pentru a discuta conditiile unei vize de intrare acesta a fost destul de ezitant.

“Stiam ca nu vor avea de gand sa imi acorde tipul de acces de care aveam noi nevoie. Dar sper ca raportul nostru va genera suficienta presiune internationala pentru ca ei sa ne lase sa intram,” a declarat el la Sun.

Kilgour investigheaza acuzatiile conform carora o retea ilegala de chirurgi chinezi, asistente medicale si membrii ai administratiei spitalelor recolteaza organe pentru comert.

Falun Gong, cunoscuta si ca Falun Dafa, este o miscare spirituala care a fost interzisa in China in 1999.

“Membrii Falun Gong sunt (conform acuzatiilor) tinuti in penitenciare, asteptand sa fie macelarati pentru cei care au nevoie de cornee, rinichi sau inima.”

“Unele dintre aceste organe sunt foarte scumpe. Aceasta practica devine o afacere de export pentru China si lumea nu stie nimic de acest lucru.”

Avocatul pentru drepturile internationale ale omului, David Matas din Winnipeg, spera sa calatoreasca in China alaturi de Kilgour.

“Am auzit de lucrurile atat de ingrozitoare care li se intampla practicantilor Falun Gong inchisi si nu pot sa le repet,” a declarat Kilgour, adaugand ca recent China a recunoscut comunitatii internationale ca guvernul sau executa practicantii Falun Gong inchisi.

Kilgour a declarat ca unui oficial O.N.U. i-au trebuit 10 ani inainte sa primeasca viza cu “acces deplin” pentru a investiga tortura in China, si conditiile vizei sale nu au fost respectate cand a patruns in tara.

Matas si Kilgour vor elibera la 6 iulie un raport preliminar prin care se expune reteaua de recoltare de organe.

Un raport ulterior care va dovedi sau dezvalui aceste acuzatii va fi eliberat dupa ce va avea loc vreo vizita viitoare de investigare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe