"Creierul" din spatele programului de guvernare PSD, urmărit penal de DIICOT

Darius Valcov
Darius Valcov (Epoch Times)

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, este urmărit penal în ancheta DIICOT, pentru publicarea pe Facebook a protocolului secret încheiat în 2016 între Parchetul General şi SRI.

Reprezentanţii DIICOT au precizat, pentru Mediafax, că procurorii au început ancheta in personam privind publicarea pe Facebook a protocolului dintre PÎCCJ şi SRI de către Darius Vâlcov. Fapta cercetată este divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a SRI.

Reamintim că la scurt timp după apariţia în 2018, pe site-ul PÎCCJ a protocolului public dintre Parchetul General şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului. Vâlcov a susţinut că a găsit documentul în pragul casei. Ulterior, s-a demonstrat că respectivul protocol dispăruse de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, locul de muncă al Adinei Florea, personaj pe care Tudorel Toader o voia la şefia DNA. Florea n-a reuşit să ia locul lui Kovesi, dar a fost propulsată adjunct al şefului Secţiei Speciale pentru investigarea magistraţilor.

Reamintim că în urma publicării protocolului de către Vâlcov, Tudorel Toader, la vremea respectivă ministru al Justiţiei, a anunţat evaluarea lui Augustin Lazăr şi a cerut revocarea acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne