Darius Vâlcov şi-a dat demisia din Senat

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Facebook)

Fostul ministru trimis în judecată pentru corupţie, Darius Vâlcov, şi-a depus luni demisia din funcţia de parlamentar la Secretariatul Senatului.

Potrivit agenţiei Mediafax, avocata lui Darius Vâlcov, Lucia Furtună, anunţa încă de pe 7 aprilie că acesta a demisionat din funcţia de parlamentar. "Demisia domnului Vâlcov este un act politic", declara atunci avocata.

Cu toate acestea, a trecut mai bine de o lună şi jumătate de la acest anunţ până când Vâlcov s-a hotărât să-şi trimită demisia la Biroul Permanent al Senatului. Plenul Senatului urmează acum să ia act de demisia lui Darius Vâlcov şi de vacantarea postului de senator.

Fostul ministru a fost trimis în judecată joi de procurorii DNA, dosarul fiind înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii îl acuză pe Vâlcov, aflat în arest preventiv din 2 aprilie, de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Pentru mai multe detalii despre dosarul lui Vâlcov intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne