Darius Vâlcov este noul ministru pentru Buget al României

Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)

Senatorul PSD Darius-Bogdan Vâlcov a depus joi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat pentru Buget, la ceremonie fiind prezenţi atât preşedintele Traian Băsescu cât şi premierul Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a senatorului PSD Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget, precum şi decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea din această funcţie.

Vâlcov a fost propus de Victor Ponta pentru Ministerul Bugetului, după ce şeful statului a refuzat numirea lui Claudiu Manda în această funcţie. Şeful statului nu a acceptat propunerea iniţială, afirmând că Manda nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, întrucât experienţa sa cea mai complexă este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor din Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Potrivit b1.ro, preşedintele Traian Băsescu l-a sfătuit pe Darius Vâlcov să fie un ministru al Bugetului al României şi nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale”.

„Dacă România nu-şi va respecta angajamentele, pericolul de derapaj economic este mare. Să fiţi un ministru al Bugetului al României şi nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale. Ştiu că sunteţi un om hotărât şi sper să puneţi interesele României deasupra oricăror altor interese. Dacă vreodată veţi considera necesar să mă consultaţi, faceţi-o pentru că în mod cert veţi avea ce afla de la mine”, a subliniat şeful statului.

În opinia lui Traian Băsescu, „Europa nu are altă soluţie decât continuarea politicilor de consolidarea fiscală”.

„Vă spun câteva îngrjorări ale mele: avem obligaţii asumate ca urmare a tratatului fiscal ratificat în Parlament şi a programelor de reformă transmise de guvern către Comisia europeană şi adoptate de comisie, avem obligaţii legate de realizarea criteriilor din tratatul fiscal: MTO. Avem posibil obligaţiile care vor rezulta dintr-o eventuală revotare a legii CAS-ului, avem confinaţarea pentru fondurile europene. Toate creează în momentul de faţă un sentiment al unui impact în relaţia dintre România şi FMI şi implicit CE şi BM”, a mai declarat preşedintele.

Vâlcov are 37 de ani şi este căsătorit din anul 2005 cu fosta deputată şi preşedinte al PIN, Lavinia Şandru, actualmente realizatoare TV.

În perioada 2000-2004, Darius Vâlcov a fost director general la Banca Populară Română pentru Dezvoltare, sucursala Slatina, iar în 2004 a lucrat ca director economic la firma Octogon din Slatina.

Vâlcov este numai de doi ani în familia social-democrată. Între 2004-2012 a fost primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, din partea PDL, precum şi lider al PDL Olt. Este doctor în economie şi a studiat la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne