"Dar ce, suntem la Eurovision?" - Dragnea, întrebat dacă România o susţine pe Kovesi pentru şefia Parchetului European

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost întrebat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, despre candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de Procuror-şef European, în contextul în care fosta şef DNA a fost pusă sub urmărire penală de noua Secţie pentru investigarea magistraţilor.

"Credeţi că mai poate să candideze Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de Procuror-şef European în condiţiile în care este pusă sub acuzare de Secţia specială?", i s-a adresat un reporter şefului PSD.

"E problema dumneaei", a fost replicat lui Dragnea.

"Ar trebui să o susţină România sau ar trebui să îşi retragă candidatura?", a insistat reporterul.

"Dar ce, suntem la Eurovision?", a precizat Dragnea.

Întrebat, de asemenea, ce mandat va primi reprezentantul ţării noastre la Bruxelles, şeful PSD a replicat: "Nu ştiu ce va face Guvernul, evit să fac comentarii aici pentru că aş vorbi despre dublă măsură. Repet, nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susţinerea României."

Liderul PSD a subliniat că, pentru postul de Procuror-şef European, trebuie să fie nişte "candidaţi respectabili" şi a precizat că europarlamentarii partidului său îşi vor spune punctul de vedere în Parlamentul European, "luând în calcul toate criteriile şi buna reputaţie".

Întrebat dacă e un punct în minus pentru Kovesi că e anchetată, Dragnea a replicat: "Eu ştiu? O fi de laudă să înţeleg".

În acelaşi timp, Dragnea a fost rugat să comenteze şi acuzaţiile care au apărut în spaţiul public potrivit cărora el ar fi în spatele inculpării foste şefe DNA.

"Cine a făcut aceste acuzaţii? Nu comentez prostiile celor din opoziţie. Eu nu cred că vreun om politic poate să fie în spatele unei structuri a parchetului care, culmea, este singura care nu a fost numită politic. Poate asta deranjează. Că oameni care câştigă un concurs, ocupă nişte posturi, şi încep să-şi facă treaba, neavând datorii la nimeni, poate asta deranjează. Şi resping categoric asemenea acuzaţii", a răspuns Dragnea.

Preşedintele PSD a respins şi intenţia Opoziţiei de a desfiinţa Secţia pentru investigarea magistraţilor, argumentând că "CCR a spus că e un lucru bun".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne