Dans sportiv: Circa 1000 de dansatori din toată ţara se întrec la Campionatul Naţional de la Cluj

Dans
Dans (Facebook)

Peste 500 de perechi de dansatori din toată ţara participă la Campionatul Naţional de Dans Sportiv, care se desfăşoară în perioada 28 februarie-1 martie în Sala Sporturilor Horia ''Horia Demián'' din Cluj-Napoca.

Răzvan Lazăr, reprezentantul Clubului Crystal Dance din Cluj, organizatorul competiţiei, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că cei mai buni dintre concurenţi vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Dans Sportiv.

''Anul acesta, Federaţia Română de Dans (FRD) a acordat organizarea Campionatului Naţional de Dans Clubului Crystal Dance din Cluj-Napoca, la această ediţie numărându-se peste 500 de perechi participante. Avem medaliaţi multipli campioni mondiali, avem medaliaţi la campionatele mondiale şi europene care participă în aceste zile pe ringul din Sala Sporturilor Horia Demián. Primele două locuri vor fi calificările automate ale perechilor la Campionatul mondial, FRD urmărind astfel să trimită cele mai bune reprezentante de la categoriile de vârstă 16-18 şi 19-35 de ani', a menţionat Răzvan Lazăr.

Acesta a mai spus că există mai multe categorii de vârstă pentru dansatorii care concurează, respectiv 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13, 14-15, 16-18, 19-34 şi peste 34 de ani. Printre genurile de dans se numără latino, samba, Cha-cha, rumba, dar şi vals lent, vals vienez şi tango.

''Alegerea Clujului ca gazdă a celei mai importante competiţii naţionale a dansului sportiv nu a fost una întâmplătoare din cel puţin două motive. Primul ar fi experienţa dobândită cu ocazia organizării ediţiei din 2013 a 'Naţionalelor', o ediţie care a întrunit numai aprecieri pozitive din partea tuturor participanţilor, începând cu competitorii şi încheind cu oficialii. Desigur, în luarea deciziei a contat şi imensa onoare revenită Clujului prin alegerea sa drept Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015. Faptul că oraşul de sub Feleac a fost din nou alesul federaţiei de specialitate vine ca o recunoaştere a valorii şcolii clujene de dans, Crystal Dance fiind clubul cu cele mai bune rezultate pe plan naţional din judeţul Cluj.

Într-un moment în care dansul sportiv românesc se mândreşte cu titluri mondiale atât la secţiunea latino cât şi la cea standard, locuri secunde la 'Europene' şi perechi medaliate la cele mai prestigioase concursuri din lume, certitudinea celor 1500 de copii ai 'Familiei Crystal Dance' nu poate decât să bucure prin perspectiva asigurării unei baze de selecţie superioare, garant al excelentelor rezultate ale anilor ce urmează'', se arată într-un comunicat al organizatorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport