Danileţ, replică pentru Tăriceanu: Orice om poate fi în continuare elitist în celula lui, nimeni nu-i ia acest drept

Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a reacţionat pe pagina sa de socializare după ce al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, s-a plâns că "instituţiile care trebuie să combată corupţia au luat o acţiune pe cont propriu, benefică pentru ele şi pentru alţii, din străinătate, de a elimina elitele politice, elitele economice, elitele intelectuale şi academice din România".

"Păi, vă spun eu care e realitatea: orice om, elitist sau nu, care comite un act de corupţie e tras la răspundere potrivit legii - căci aşa scrie la Constituţie: toţi suntem egali aşa că, indiferent că eşti elitist, parlamentar, magistrat sau boschetar, dacă ai comis o infracţiune răspunzi pentru ea. Şi, dacă sunt întrunite condiţiile, elitistul ăla ajunge în penitenciar (statistica ne arată că cel mult o treime din cei trimişi în judecată ajung în penitenciar). Şi dacă în penitenciar respectă regulamentul intern, poate fi în continuare elitist în celula lui, poate gândi, crea, scrie. Şi poate fi în continuare elitist după ce iese din penitenciar. Ba poate chiar să fie parlamentar sau primar, căci nu există nicio interdicţie să fie ales de popor. Poate fi elitist intelectual, căci infractorilor nu li se ia dreptul ăsta nici în penitenciar, darămite după ce ies", a declarat Cristi Danileţ.

Judecătorul a precizat că la economie şi mediul academic nu prea se pricepe, însă ar paria că sunt vreo doi profesori condamnaţi care predau bine mersi pe la universităţi private.

"În concluzie: organele judiciare sancţionează persoanele nu pentru ceea ce sunt, ci pentru ceea ce fac şi numai dacă este împotriva legii. Asta scrie în fişa postului lor", a conchis Cristi Danileţ.