Danileţ: Protestele populaţiei şi reacţia fermă a magistraţilor, impedimente pentru graţierea corupţilor

Mult aşteptata decizie pilot a CEDO privind condiţiile din penitenciare nu obligă statul român să graţieze deţinuţi, a subliniat judecătorul Cristi Danileţ, fost membru în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Printr-o decizie pilot care vizează condiţiile din penitenciare, Curtea Europeană a Drepturilor Omului acordă României şase luni pentru a stabili un calendar de rezolvare a situaţiei. Decizia însă nu spune nimic de graţiere şi oricum o astfel de măsură nu ar rezolva problema, a atras atenţia, într-un interviu acordat RFI, judecătorul Cristi Danileţ.

"Decizia CEDO este clară, nu obligă statul român să graţieze persoanele din penitenciar şi oricum, graţierea nu ar rezolva decât temporar problema sistemică pe care o are România. Graţierea trebuie să fie probabil doar pentru fapte mici ca importanţă.

În rest, faptele de corupţie mă îndoiesc că cineva va decide graţierea pentru condamnările pentru corupţie, în condiţiile în care România şi-a asumat în mod public respectarea tuturor cerinţelor de politică anticorupţie, iar protestele populaţiei şi reacţia extrem de fermă a magistraţilor din ultimele luni cu privire la posibila graţiere a condamnaţilor pentru corupţie cred că sunt suficient de importante şi sunt impedimente practic pentru luarea unei astfel de decizii", a declarat Cristi Danileţ.

Pentru mai multe detalii despre decizia CEDO intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne