Danileţ: Eu, omul legii, condamn o persoană şi publicul o votează să ajungă în fruntea ţării unde să-mi facă mie legi

Oamenii legii condamnă o persoană şi publicul cu drept de vot se duce şi o votează să ajungă în fruntea ţării unde va face legi pentru cei care au condamnat-o, aici am ajuns în România din cauza lipsei de civism, de moralitate şi a lipsei de cunoştinţe minime despre cum trebuie să funcţioneze un stat, a remarcat judecătorul Cristi Danileţ.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Epoch Times România)

Educaţia civică şi educaţia juridică a noii generaţii, în spiritul legii, poate să reprezinte cu adevărat o soluţie viabilă pentru însănătoşirea României, a atras atenţia, în cadrul unei lansări de carte, judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

"Cred că avem o generaţie să pregătim adulţii de mâine. Sunt 4,1 milioane de copii în România, adică până în 18 ani, sunt 800.000 de adolescenţi în România, să nu trecem cu vederea aceste cifre, pentru că acei 800.000 de oameni vor veni la urne şi vor vota. Să nu ne fie indiferent dacă vor vota oamenii după merit, sau în funcţie de sticla de bere pe care o va plăti careva sau micul oferit în piaţa publică, sau să voteze pe cei care sunt condamnaţi. Deci eu, omul legii, condamn o persoană şi publicul cu drept de vot se duce şi o votează să ajungă în fruntea ţării unde ăla să-mi facă mie legi. Aici am ajuns în România, din cauza lipsei de civism, din cauza lipsei de moralitate, din cauza lipsei de fapt de cunoştinţe minime despre cum trebuie să funcţioneze un stat. Trebuie să preţuim oamenii legii, nu trebuie să-mi fie ruşine că nu sunt un om al fărădelegii", a declarat Danileţ, la lansarea volumului său "Legea pe-nţelesul tinerilor. Manual practic de educaţie juridică şi civică".

Judecătorul susţine că a ajuns astăzi să fie "înjurat" la unele televiziuni în comparaţie cu oamenii fărădelegii care sunt lăudaţi de fapt.

"S-a ajuns la o răsturnare a valorilor în România din cauza faptului că noi înşine nu ştim să ne alegem comunităţile pe care să le frecventăm, televiziunile pe care să le urmărim sau informaţiile pe care să le discernem. Aşadar, cred că nu trebuie să ignorăm viitori adulţi ai României care vor munci sau nu pentru plata pensiilor noastre. Şi gândiţi-vă că eu voi avea o pensie specială şi nu îmi este indiferent lucrul ăsta. În cât timp ne facem bine? Nu ştiu. Dar, cu siguranţă, trebuie să începem odată. Şi, dacă la adulţi mai puţin putem interveni, cred că este timpul să ne aruncăm privirile asupra copiilor, să-i protejăm şi să-i ajutăm să fie adulţii responsabili de mâine", a precizat Danileţ.

Fostul membru CSM şi-a exprimat speranţa că România se va însănătoşi.

"Eu am speranţe şi eu vă spun că şi eu am rămas în România deşi ofertele au fost pentru străinătate, şi familia mea îmi doresc să rămână în România şi fetele mele din care una deja urmează facultatea de drept, cealaltă intenţionează să urmeze facultatea de drept, îmi doresc să rămână în România. Eu sincer iubesc România şi sper cu toţii să fim mai buni, mai optimişti, mai deschişi în legătură cu România. M-am săturat de români care îşi taie venele în fiecare seară, români care pe Facebook sunt decepţionaţi, sunt resemnaţi, sunt descumpăniţi, m-am săturat de oameni ancoraţi în probleme, aş vrea să ne gândim mai mult la soluţii şi cred că educaţia juridică şi educaţia civică cel puţin a noii generaţii... asta poate să reprezinte cu adevărat o soluţie viabilă: să ne educăm noua generaţie, în spiritul legii desigur", a afirmat Danileţ.