Danileţ: Am făcut o facultate şi am dat zeci de examene ca să fiu făcut şobolan de un infractor

Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Epoch Times România)

Judecătorul Cristi Danileţ critică dur calitatea parlamentarilor care au votat modificările Codului Penal. Comentând un reportaj realizat de Digi24.ro, reportaj din care reiese că cel puţin parte dintre aleşii puterii habar n-au avut ce au votat, deşi presa vuia despre cât de toxice sunt modificările Codului, Danileţ constată cu tristeţe faptul că un infractor a ajuns să-i facă şobolani pe magistraţi iar oameni precum cei din materialul Digi fac legi importante.

"Iată, eu am făcut o facultate şi am dat zeci de examene ca să fiu făcut de către un infractor 'şobolan' şi să fiu acuzat că sunt parte din 'statul paralel'.

Dar oameni precum cel de mai jos fac legi. Legi importante pentru viitorul meu, al copiilor mei şi siguranţa celor din jur. După ce vezi un astfel de reportaj nu mai poţi să spui nimic. Înghiţi în sec şi plângi", scrie, pe Facebook, Danileţ.

Reamintim că miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat, după un vot extrem de strâns, modificări ale Codului Penal ce au stârnit valuri de indignare atât în spaţiul public cât şi în rândurile Opoziţiei.

În fapt, Opoziţia acuză că acestea vor transforma România într-un paradis al infractorilor, căci se legiferează furtul prin terţi iar numeroase dosare se vor închide, începând cu cele ale lui Dragnea. Motivul pentru care Opoziţia susţine acest lucru derivă din faptul că PSD/ALDE au redefinit abuzul în serviciu astfel încât ceea ce susţine DNA că a făcut Liviu Dragnea să nu mai fie infracţiune. Mai exact, fapta este abuz în serviciu doar dacă a fost comisă în scopul de a obţine un folos pentru sine, o rudă sau afin până la gradul al II-lea, ori, potrivit DNA, Dragnea a acţionat în folosul PSD... De asemenea, aleşii puterii au redus limitele pedepselor, ceea ce înseamnă şi o reducere a prescripţiilor, aşa că dosarele faptelor comise înainte de 2012 se vor prescrie.

Lucrurile nu se opresc aici. Pe lângă dezincriminarea parţială a abuzului în serviciu, aleşii puterii au dezincriminat total neglijenţa în serviciu. Mai mult, din sfera infracţiunii de abuz în serviciu a fost eliminată elaborarea, emiterea sau aprobarea actelor normative de către Parlament şi Guvern, astfel încât pe viitor guvernanţii vor putea da câte OUG 13 doresc, fără să se teamă de rigorile legii. De asemenea, comisia a decis modificarea definiţiei din Codul penal a grupului infracţional organizat, astfel încât nu constituie grup infracţional organizat grupul format ocazional în scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infracţiuni şi fără a avea o continuitate. Constituirea de GIO este una dintre acuzaţiile aduse liderului PSD Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne